olorol Opublikowano 15 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2006 Witam Pare tygodni temu zatarłem silnik w hondzie nsr 125. Dziś znalazłem cylinder, który chciałbym kupić.Mam pytanie czy cylinder z hondy nsr 125 z 1993 będzie pasował do modelu z 1990? Jest jakaś różnica ? Z góry dzięki za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zysio Opublikowano 15 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2006 powinien pasowac niech ci koles wysle zdjecia lub umow sie ze bedziesz mogl odesłac .:biggrin: pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endurowiec Opublikowano 15 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2006 Witam Pare tygodni temu zatarłem silnik w hondzie nsr 125. Dziś znalazłem cylinder, który chciałbym kupić.Mam pytanie czy cylinder z hondy nsr 125 z 1993 będzie pasował do modelu z 1990? Jest jakaś różnica ? Według powinien pasować , a nie wystarczyło zrobic szlifu cylindra, albo zmienic tłok bo moze nikasyl masz?? Albo nałozyc nowy nikasyl, bo to taniej wyjdzie jak nowy cylinder. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawik Opublikowano 15 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2006 Z reguly jest tak ze czesci Hondy pasuja bez wzgledu na rocznik i typ moto .NSR to tosamo co MTX (prawie) powinno pasowac :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 16 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2006 Tam jest nicasil :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAT Opublikowano 16 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2006 no właśnie, nicasilu nie szlifniesz.... jak jest poprzycierany to niewielki z niego uzytek bedzie (troche drogo kłaść nowy nicasil http://www.rabittsport.pl/nicasil.php) cylinder będzie pasował dobra rada: sprawdź przegrode pomiędzy okienkami wydechowymi - wiem co piszę bo miałem 2 NSRki 125 i w obydwu była pęknięta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 16 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2006 Jezeli jest lekko przytarty i male rysy to moze oddac do honowania :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zysio Opublikowano 17 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2006 leko przytart to jeszcze posmiga a jak nie to szukaj cylindra........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olorol Opublikowano 17 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2006 heh raczej nie pojeżdże sobie na tym starym cylindrze :icon_biggrin: te ślady są bardzo widoczne. Cylinder kupiłem. Jak myślicie 250 zł dużo czy mało ? :wink: Okazja czy przepłacenie ? :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid_89 Opublikowano 19 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2006 Wiesz, moze i okazja ale wiesz jak jest z uzywanymi czesciami, a po za tym w 2-sówach. Zaówaz tez ze cylinder ma 13 lat wiec nie jstem pewien czy ta okazja byla dobra. U mnie w hondzie mechanik zrobil szlif czego nei powinien robic. Nalozylem nicasyl co kosztowalo mnie 600 zł ale mam pewnosc ze jest dobry. Inny gosciu proponowal mi tulejowanie za 300 ale nei robilem tego i nie wiem czy jest to dobre rozwiazanie. Jak ktoś by chcial to moge dac namiary na nicasyl i tulejowanie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zysio Opublikowano 20 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2006 mozesz odac do pokrycia nikasilem tylko nie wiem ile to wytrzyma i koszty sa duze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafciu Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Nikasil to najmocnieszy materiał na gładż cylindrową więc jak będzi dobrze położony to wytrzyma dużo więcej niż zwykły cylinder żeliwny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi