BAX Opublikowano 14 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2006 (edytowane) witam mam problem z moją maszynką Suzuki GSXR 1100 90' 77tyskm motor w przeciagu kilku-kilkunastu dni stracił wyrażnie moc, przy odpalaniu czy cieply czy zimny słychac z tłumikow dziwny metaliczny dzwiek,tak samo przy ok 5tys obrotow <nowe świece nie pomogły> <regulacja i czyszczenie gaznikow tak samo> pali od pierwszego przekrecenia,nie kopci od dluzszego czasu takze slychac i czuc <drgania> dzwiek w stylu lancuszka rozrzadu <okolice glowicy> ,ale on został wymieniony ok 4tys km temu, tak samo olej, filtry, i do tego byla wymieniona dzwigienka zaworowa, czyszczenie gaznikow i synchro plus zawory. co to moze byc????? niewiem najlepiej prosiłbym kogos kto sie na tym zna o opanowaniem calej tej sytuacji, moge motor przywiesclub oplacic dojazd do mnie plus oczywiscie naprawe. Edytowane 14 Lipca 2006 przez BAX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu-gsxr Opublikowano 14 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2006 sprawdź po odpaleniu czy wszystkie kolektory sie nagrzewają, oraz czy nie dmucha gdzieś uszczelka pod głowicą, jak wszystko bedzie ok to trzeba by zmierzyć kompresje, jeżeli piszesz że zawory były robione gaźniki też filtry ok to narazie tyle mi przychodzi do głowy posprawdzaj i napisz co i jak pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieczny student Opublikowano 14 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2006 (edytowane) Odnośnie pomiaru kompresji:http://forum.motocyklistow.pl/index.php?sh...188&hl=na+sucho Edytowane 14 Lipca 2006 przez wieczny student Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BAX Opublikowano 15 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2006 Wszystkie kolektory ciepłe, mierzenie kompresji bedzie w poniedziałek. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu-gsxr Opublikowano 15 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2006 Wszystkie kolektory ciepłe, mierzenie kompresji bedzie w poniedziałek. Pozdrawiam nie zapomnij sprawdzic uszczelki pod głowicą, najczesciej strzelaja pod kolektorami zobacz dobrze bo czasem trudno wychwycic to ze dmucha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi