Skocz do zawartości

Wakacje w 2T

Agabusa
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Kupilam motocykl...cisze sie z niego jak gwizdek...ale wy,magania rosna...juz nie chce jezdzic tylko w obrebie 200-300 km od domu.......Czy ktos z was "paktykowal" wyjazd wakacyujny?...czy zrobienie jednorazowo powiedzmy 700km nie bedzie nadwyrezajace?...czy robie z igly widly i wystarczy zapakowac olej i jechac?..Powiem,ze na razie mam zaufanie do motocylkla...nic sie niedzieje....., ale nie chce zniszczyc sobie sprzeta z powodu mojej wybujalejwyobrazni....

witam!

Z wlasnego doswiadczenia moge napisac, ze jako niedawna posiadaczka gs500- dasz rade a co!!!!!moze gs do super sportowych :icon_razz: nie nalezy ale........

Przy aprilii250 chyba najbardziej meczace moga byc male predkosci? Ale jesli zamierzasz podziwiac widoki to ok. Poza tym wszystko zalezy od Twojego doswiadczenia za kierownica i obycia z moto.

Zycze udanych wycieczek i.......im bardziej ekstremalna wyprawa tym milej sie wspomina!

Powodzenia!!!!!1

witam!

Z wlasnego doswiadczenia moge napisac, ze jako niedawna posiadaczka gs500- dasz rade a co!!!!!moze gs do super sportowych :icon_razz: nie nalezy ale........

Przy aprilii250 chyba najbardziej meczace moga byc male predkosci? Ale jesli zamierzasz podziwiac widoki to ok. Poza tym wszystko zalezy od Twojego doswiadczenia za kierownica i obycia z moto.

Zycze udanych wycieczek i.......im bardziej ekstremalna wyprawa tym milej sie wspomina!

Powodzenia!!!!!1

gdzie udalo Ci sie byc najdalej od miejsca zamieszkania?..no tak,ale gs to czterosuw...

Edytowane przez Agabusa

witam!

Powodzenia!!!!!1

witam

z tymi predkosciami to sie mylisz. Jesli aprilka 250 rs jest odblokowana to ma moc 56km i v-max 200!!

A wiec szybsza niz gs 500 i napewno tez lepiej przyspiesza.

witam

z tymi predkosciami to sie mylisz. Jesli aprilka 250 rs jest odblokowana to ma moc 56km i v-max 200!!

A jest odblokowana? (-:

gdzie udalo Ci sie byc najdalej od miejsca zamieszkania?..no tak,ale gs to czterosuw...

Najdluzsza(w sensie 1 dzien z malymi przystankami-wiadomo) trasa jaka zrobilam to Poznan- Zakopane. Musze powiedziec, ze jak na 1 dluzsza trase to......masakra. Po dojechaniu do celu czulam(a moze wlasciwie juz nic nie czulam :icon_razz: ) sie jak po drugiej stronie lustra......... :icon_razz:

Jedziesz sama? Czy jeszcze jakies moto z Toba jedzie?

kogos kto eksperymentuje na trasie z dwusuwem?

Hm, cała Polska przed 30 laty eksperymentowała. Mój ojciec pojechał ze Śląska nad morze i z powrotem z kumplem na WSK 175 :icon_razz: i moto dało radę :banghead:

Ja tylko bym proponował przejechać się na maszynie na traskę tak 400 km - 200 tam i 200 do domu. Zobaczysz, jak się będziesz czuła po takiej trasie. To ważne, bo krzyż zaczyna się czuć dopiero po pewnym czasie :banghead:

I nawet nie chodzi o to, że nie dasz rady. Jak d..a czy co innego :icon_razz: boli to robi się więcej postojów. Ale chodzi o to, żeby traska dawała radochę a nie żeby człowiek marzył o zejściu z maszyny :P

Przynajmniej ja to tak widzę :)

pozdr

LYsY 4T

witam

Jest jak mowisz...60KM...150kg wagi....robi swoje...max 215-220....zbiera sie niesamowicie...spod swiatel robi wiekszosc 600-tek...wiec kwestia dynamiki nie jest problemem..

no nic...postanowione..

pierwszy bedzie Krakow, ze wzgledu na to,ze latwiej bedzie polapac w sklpeach co i gdzie....i koszty beda niskie:)....

cholercia, jak mi sie uda, to dam Wam znac:)

• 2 tygodnie później...

Czekam na twój opis z podróży,

sam mam 2T motór i zastanawialem się nad ciut dłuższą trasą ;)

Własnie zastanawiało mnie jak to będzie z wytrzymałościa, czy moto da rade?

Co do twojej aprili, jest za*eb^^^^ i tyle powiem, zastanawiam sie czy nie kupic jej za 2 lata po zrobieniu A. Około 4 sek do setki ;) No tylko że 2T...

Ale czekam na jakiś opis czy moto dało rade itp. bo chciałbym wiedzieć czego się ewentulanie wystrzegać!

2T czy 4T nie jest to aż tak istotne.

Najważniejsze abyś była pewna swojej "maszynki" i miała troszke więcej km przejechanych.

Dobrze by było też abyś potrafiła co nieco zrobić przy motorku. ;)

No a potem nie pozostaje nic innego jak dobrze się spakować i śmigać...

Ja jeżdżę Jawą po "świecie" i nie narzekam. Nie straszne jej nawet południowe upały ani "ostre górki".

Jedna rzecz mnie tylko wkurza gdy trzeba w trasie co 800km podciągać łańcuch a moto jest na full zapakowane i nie ma dojścia do regulacji. :icon_question:

A Ty po prostu śmigaj i pisz :P:):P