Damiano_2013 Opublikowano 11 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2006 Wszystko da się zrobić tylko to zalezy od zasobności twojego portwela. Najwazniejsze zeby silnik 125ccm pasował w miejsce orginalnego bo jeśli mocowania silnika bedą inne to gra jest nie warta świeczki bo trzeba je przerabiać co może nie byc takie tanie ponieważ NS1 ma rame aluminiowa. Jeśli nowy silnik bedzie pasował na miejsce starego to reszta nie bedzie juz problemem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 11 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2006 Veteranos nie spamuj :flesje: nikt wam nie rozbierze silnika bo nikt nie bedzie placil za usczelki pod glowica i to nie wy sobie sami przeglad robicie tylko stacja diagnostyczna.nie takie proste jest zgrac zebatki na jednej lini prostej zeby lancuch niespadal itd itp są problemy zeby to zrobic tak zeby nie wypadl silnik z ramy :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ramzes_II Opublikowano 11 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2006 Damiano_2013 - małe sprostowanko rama w NS-1 nie jest aluminiowa tylko z jakiegoś metalu. a jeśli silnik miałby nie pasować w stare mocowania to raczej taka modyfikacja odpada. za dużo przerabiania :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozek Opublikowano 11 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2006 małe sprostowanko rama w NS-1 nie jest aluminiowa tylko z jakiegoś metalu :) a od kiedy aluminium to nie metal ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ramzes_II Opublikowano 11 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2006 :flesje: a od kiedy aluminium to nie metal ???chodziło mi o to że rama nie jest z aluminium tylko żelaza (chyba). Żelazo to też metal ale sie troche różni od aluminium chyba ze Ty roznicy nie widzisz :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozek Opublikowano 12 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2006 Miales kiedys zelazo w reku ?? Nie sadze. Jesli juz to mogla by byc stalowa, ale watpie by w motocyklu przeznaczonym na tor byla stalowa rama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ramzes_II Opublikowano 12 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2006 Miales kiedys zelazo w reku ?? Nie sadze. Jesli juz to mogla by byc stalowa, ale watpie by w motocyklu przeznaczonym na tor byla stalowa ramamiałem żelazo w ręku i to nie jeden raz. A rama może być stalowa ale na 100% nie jest aluminiowa bo po co by sie ją malowało. To Ty chyba NS-1 nigdy na żywo nie widziałeś a próbójesz mi wmówić, że rama jest aluminiowa. ;) Chyba, że tylko moja NS-1 nie ma aluminiowej ramy. :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 12 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2006 To jest stop Duarluminium albo staliwo lekkie ;) a raczej duralum.a aluminium i tak sie maluje po to ze sie utlenia i robi sie szadz:)szary nalot na nim iwec pokrywa sie klarem.Ns-1 napewno nie ma metalowej ramy tlyko jakis lekki stop w ktore napewno wchodzi aluminium i cos jeszcze :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozek Opublikowano 12 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2006 miałem żelazo w ręku i to nie jeden raz. A rama może być stalowa ale na 100% nie jest aluminiowa bo po co by sie ją malowało. To Ty chyba NS-1 nigdy na żywo nie widziałeś a próbójesz mi wmówić, że rama jest aluminiowa. ;) Chyba, że tylko moja NS-1 nie ma aluminiowej ramy. :flesje: nie chce sie klocic, ale gdy myslisz o aluminium to masz przed oczami puszke po piwie ;) peace :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ramzes_II Opublikowano 12 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2006 nie chce sie klocic, ale gdy myslisz o aluminium to masz przed oczami puszke po piwie :flesje: peace ;)Ja też nie chce sie kłucić ale pisząc że rama jest z aluminium nie określiłeś że to może być jakiś stop. Puszke po piwie to pewnie Ty masz przed oczami. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marta69 Opublikowano 12 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2006 Myśle że obaj pijecie za dużo ;) Cytuj Radosna twórczość ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozek Opublikowano 12 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2006 Ja nie pije ;) Ale nie zasmiecajmy juz tego tematu :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motowojtas Opublikowano 13 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2006 sprawa jest prosta..... trzeba przyłożyć magnes do ramy i jak nie przyciąga tzn ze stop aluminium Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi