Piniu Opublikowano 5 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2006 Witajcie. Co mam widac na avatarku. Słyszałem też,że w Apriliach lubia świece siadać. Ale żeby dwie w ciagu niespełna dwóch tygodni :biggrin: Silniczek jest troszkę podrasowany, moze to dlatego? Co o tym myslicie i jakie mogą być przyczyny wg was. Dodam,że świece są NGK dobrane zgodnie z katalogiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V12 Opublikowano 5 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2006 źle dobrana mieszanka paliwowo powietrzna = za bogata mieszanka Cytuj RG 80>>GPZ 500>>CBR 600 F3>>CBR 900RR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ural_zgora Opublikowano 5 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2006 Napisz moze cos wiecej o tych "siadajacych swiecach" . O co chodzi? Elektrody sie topia, czy swieca nie osiaga temp samooczyszczenia - zakopcona, czy cos innego ?Jezeli silnik jest podrasowany to nieraz istnieje koniecznosc montazu innych swiec (o innych wartosciach cieplnych), wbrew zaleceniom producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piniu Opublikowano 5 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2006 O co chodzi? Elektrody sie topia, czy swieca nie osiaga temp samooczyszczenia - zakopcona, czy cos innego ?Też myslałem o tym,że pewnie mocniejszą dać, tylko za cholere nie moge znależć jakis parametrów. nawet w Geiwitzu szukałem w zestwach Polini, ale tylko piszą,że tuningowa świeca ale nie piszą jaka. Co do tego co pisałeś to jest zakopcona i dostaje norycznie przebicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V12 Opublikowano 6 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2006 no jesli tak jest zakopcona to zmien skład miesznki na uboższy i problem sie roziąże może dozownik masz za mocno podkręcony i daje za dużo oleju Cytuj RG 80>>GPZ 500>>CBR 600 F3>>CBR 900RR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piniu Opublikowano 6 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2006 jakby był za mocno podkręcony to by moto kopciło chyba wiecej nie? A tak nie jest. A Czym sie to reguluje w dozowniku? jakaś śruba czy coś? Nie zagladałem tam jeszcze to nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeibR Opublikowano 7 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2006 ja w Hondzie NS-1 mam takie coś do regulacji ile oleju z dozownika ma wlatywac do gaźnika, to jest przyczepione koło gażnika i śrubką reguluje się.. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi