kobuz1 Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Witajcie, też widzialem te aukcje.... wioska na maxa.. i pomyśleć że jak byłem mały i głupi też myślałem nad różnymi wydechami do WSK M06B3.. wtedy chcialem zakladac od dużego fiaciora;p eh..było sie małym i głupim.. naszczescie do założenia takiego wydechu nigdy nie doszlo;pPozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pioter_gpz Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Witajcie ! :biggrin: ... no duzo sie nie rozpisaliscie :biggrin: .. ale widze Mazda sie troszke rozszalał :biggrin: ... i rowneiz gratuluje! Mam takie pytanko czy przod od wfm M 06 jest taki sam jak w WSK M06L ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobuz1 Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2006 WItam, nie jestem pewien ale przód w WSK M06L różni sie od przodu w WFM tym że WFM ma licznik w górnej półce a WSK M06L ma już licznik w lampie z porzdu, a tak to reszta przodu taka sama. Dopatrzyleem sie tego na fotkach oryginalnych WSK z dawnych lat;)Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pioter_gpz Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2006 To Kobuz, nie wiem ale chyba cie zaskocze :biggrin: Bo moja WSK M06L z 61 r ma licznik w polce ! jest i dolna polka i brakuje tylko lag. i wlasnie zastanawia mnie czy by od wfm nie pasowaly ale na to wychodzi ze beda dobre ?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobuz1 Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Siema, napewno lagi z WFM beda spoko:) A co to tego licznika w półce to ja pisałem to co widzialem na fotkach.. może były wersje takie i takie:))POzdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pimpek Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2006 wiesz kobuz nieraz z tymi wskami bylo tak ze montowali to co mieli na magazynie dlatego nieraz takie odmience :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobuz1 Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2006 No no, dokładnie tak musiało byc;) Dzisiaj pojechałem do jednego zawszonego bura po WSK M06B3 (starszy model z wystajacym nad siedzenie zbiornikiem, z niska kierownica i tymi duzymi boczkami). Fakt faktem że WSK kupilem od idioty za dosłownie 10zl, ale jest ona niekompletna i w ochydnym stanie.. brak lampy z przodu, wszystko pomalowane jaka farba pedzlem, siedzenie od Jawki 50, lampy z tylu tez nie ma, jedna laga z porzdu powgniatana, błotnik z przodu odciety..ale najlepszy był brak wałka startera - wystawała tylko os zmiany biegów która zreszta przekrecali kombinerkami bo rozjebali oryginalna waiche.. ogólnie wioska na maksa.. jeszcze takiego garat w rekach nie mialem;p No ale chcoiarz na czesci sie przyda.. Pozdro - JUlas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pimpek Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2006 no a w silniku olej był?? kutfa jak wałka nie było to czym zaklajstrowali dzirę?? kurde ciekawy przypadek wski :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobuz1 Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2006 olej? jaki olej;P pokrywa była przykrecona na jedna srube bez uszczelki.. "Panie, a po co tu olej?"... buehe, zajebisty przydaek wsk.. taki typowo...wiejski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GaCek Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2006 No to ja miałem podobnie tylko, że w łagobniejszej wersji. Motor kupiłem również za 10zł i była to WSKa M06 B3 z garbatym zbiornikiem (zawsze mi się taka podobała). W moim przypadku WSka nie miała tylko kół oraz kolanka wydechowego, reszta była i w dość przyzwoitym stanie. W żaden sposób nie tuningowana. Jedynie jak stała pod chmurka (krótko) to woda zalała cały iskrownik. Motor oczwiście mam do dzisiaj i nosiłem się z zamiarem jej remontu ale jednak na dzień dzisiejszy nic z nią nie będe robił może, może kiedyś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pimpek Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2006 gacek a ta twoja wsk jest teraz na chodzie czy nadal stoi w takim stanie jak ją kupiłes?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GaCek Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2006 WSke po zakupie rozebrałem na częsci. Częściowo zrobiłem silnik, ale jest złożony w kupie. Blachy również zacząłem czyścić. Ale recznie to niema sensu tego robić. Oczwiście skompletowałem motor czyli koła oraz osłony na gaźnik (te duże) no i jakoś chęci odeszły, bo poważnie wziąłem się za remont -W-F-M-ki. Pare dni temy złożyłem motor tylko tak żeby nie pogubić części. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazda82 Opublikowano 6 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2006 Witam. Wczoraj poskładałem WSke, która zakupiłem ostatnio. Przypomne ze jest to :mo6b1 Z3 z 1969r.Po oględzinach i dużym dumaniu stwierdzam brak : ramki klosza z przodu, klosz do tyłu, tłumik, kolanko,linek, dętek, korka do baku, szczęk i dekli do hamulców, wszystkiego pod lewym deklem silnika, drobne braki pod prawym, zabieraka, łańcucha, instalacji, duzych osłon,kanapy. Chyba wszystko wymieniłem z brakujacych rzeczy. Zastanawiam sie co dalej robić z motocyklem. Nie mam funduszy na jej remont. Mam do zrobienia WSK 125 kos oraz dokończyc budowe garażu na motocykle. Chodzi mi po głowie sprzedanie jej. Prześpie sie ze wszystkimi myslami za i przeciw. Zrobiłem kilkanascie zdjęć Wski. mam pytanie :Czy do wski był fabryczny bagaznik? czy kazdy dorabiał według uznania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobuz1 Opublikowano 6 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Września 2006 WItaj Mazda, szczerze mówiac to sporo masz tych braków.. No ale jak bys chciał poskładac to mysle że bez problemu znalazłbys wszystkie potrzebne Ci czesci;) A co do sprzedania Twojej B1 to odradzam CI! A to dlatego że z takimi brakami to na allegro dostaniesz za nia możesz z 150-200zl... tak wiec opłąci CI sie sprzedawac?? Chyba nie;)Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobuz1 Opublikowano 8 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2006 WItajcie! Patrzcie jaki piekny sprzecior;D http://allegro.pl/item126437919_okazja_jak...k_z_1966_r.html naprawde pieknie zachowana B1. Mam nadzieje że jesli dojdzie do jej sprzedania to wpadnie ona w dobre rece;)Pozdrawiam - Julas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi