romek :) Opublikowano 3 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2006 Cześć.Dziś wziołem się za wymiane płynu hamulcowego w skuterze kolegi. Wydawało mi się że to prosta robota ale po skręceniu hamulec nie hamuje :icon_biggrin: . Zrobiłem tak:najpier odkręciłem dekielek na górze , potem śrube przy zacisku popmując rączką hamulca spuściłem cały olej . Dokręciłem śrube wlałem nowy olek DOT-3 odpowietrzyłem i nie hamuje zacisk w ogóle nie reaguje. Próbowałem jeszcze odpowietrzać ale nic to nie dało tylko straciłem olej :/. Robiłem to pierwszy raz no i widać tego efetky. Może ktoś mi powie gdzie popełniłem błąd?? P.s w pojemniku na olej jest taka blaszka czy ma wpływ na hamowanie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawik Opublikowano 3 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2006 sprobuj odpowietrzyc pompe a potem zacisk. przeszukaj forum bylo kilka postow na ten temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 3 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2006 (edytowane) trzeba było wymienić ten płyn metodą dolewania, czyli co chwilę uzupełniasz braki aż do przelania świerzego płynu. teraz to musisz odpowietrzać pompe Edytowane 3 Lipca 2006 przez enduromaster Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zysio Opublikowano 5 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2006 a moze źle odpowietrzasz. tez mialem z tym problemy ale teraz jest juz dobrze.:biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SEBOOL Opublikowano 5 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2006 1. Odkcasz dekielek.2. odkrecasz opowiecznik i podłaczasz do niego rurke.3. czekasz aż spłynie cały płyn hamulcowy4. gdy juz nie bedzie zadnego płyny i nie bedzie leciec z odpowiecznika nalewasz swieży i czekasz aż zacznie lecieć odpowiecznikiem.5. jak tak już bedzie leciał róno przez 10 sek. mozesz dolac płynu do zbiornicza zeby nie bylo za mało.6. dokręcasz dekielek naduś pare razy klamke.7. a nastpnie jedziesz porobic stoppie (endo) :biggrin:pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi