Skocz do zawartości

simson czy chart

parabolic
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

jak mialbym teraz tak wybierac to kupil bym starsza japonie typu mb<..>szkoda bawic sie w simsona a tym bardziej charta.mialem sam dawniej s51n i byl to totalny niewypal.sadze ,ze poprostu zle trafilem,bo wiekszosc sobie chwali.ale dawac 1500-2000zl za simsona w dzisiejszych czasach :icon_razz: to jest chore

merida125 napisał:

jak mialbym teraz tak wybierac to kupil bym starsza japonie typu mb<..>szkoda bawic sie w simsona a tym bardziej charta.mialem sam dawniej s51n i byl to totalny niewypal.sadze ,ze poprostu zle trafilem,bo wiekszosc sobie chwali.ale dawac 1500-2000zl za simsona w dzisiejszych czasach :wink: to jest chore

Zgadzams ie z toba mas zracje po co za simsona płacić 2000 tysiaka (ostatnio widziałem an allegro simsona s53 i był za cos koo 4 tys i ktos go kupił) Lepiej kupic starszy japonski motorek jakies mb mbx (nie w jakimś idealnym stanie ale napewno lepszy od simka oczywiście z ate pieniądze)

• 2 tygodnie później...
  FrAnEk654321 napisał:

Bez zastanowienia Sima

POZDRO

Lepiej gdybys sie zastanowil, bo mozesz sie przejechac na tym spontanie... :buttrock: I jedno i drugie ma swoich zwolennikow, a simal przedrozony wg. mnie, a czy lepszy??? dlugo by mozna dyskutowac, zalezy na czym komu bardziej zalezy.... czy lepiej troche pohasac w terenie, czy tylko po szosie sie bujac...

On dlatego mówi ze sima bo pewnie niejeżdził chartem i dlaatego ze chart był mniej popularny.Tak juz sie utarło sim jest lepszya le czy to prawda to nie tak łatwo stwierdzić.Simów jest duzo i dlatego jest tak zę ludzie mówią ze jest lepszy bo wiekszośc traktuje charta jako zwykłego rometa a bardzo sie mylą to jest inna bajka.

Nieodbierajcie mego posta tak zę krytykuke simsony tylko prubuje na to obiektywnie spojrzeć.

tak was czytam i czytam.... i z siebie wychodze..

nie mialem ani simka ani charta....'

ale patrzac po opisach, po tym co piszecie z cala pewnoscia wybralbym.....

charta...

i nie ma co mowic o awaryjnosci czy dostepnosci czesci bo..

primo-jak ktos dba to mu motorower bedzie sluzyl latami

secundo-teraz nie ma komuny a czesci sa latwo dostepne....

jesli bylby problem z czescmi warto zajrzec na portale aukcyje lub sklepy internetowe...

pozatym zastanowcie sie czy posiadanie charta to nie jest swego rodzaju ciekawostka...

tych motorowerow nie ma za duzo, a teraz podczas boomu na skuterki moze warto ocalic od zapomnienia ta ciekawa konstrukcje.....

Gość KrzyChules

charta mialem i jezdzil non stop nic sie nie psulo, od simka napewno ladniejszy , a w simku lepszy i trwalszy silnik wykonany z lepszych materiałow

ideałem byłoby rama charta silnik simka lub japoni starej

Gość Punkbuster

obecnie skutery robią masakre jak jakiś 1 slad to albo rower albo skuter ale każdy kretyn umie jezdzic skuterem gaz i 2 hamulce jak w rowerze to kto lubi biegówki i nie ma kasy na scigałke motorowerą niech sobie kupi charta albo ogara nie jest zwolennikiem simsona oczywiście nie miałem z nim styczności ale tak sie złozyło że ja niemców nie lubie :P (niemieckie DKW jest jedynie dobre) .jestem użytkownikiem ogara od połowy wakacji i powiem że nic sie mi nie zepsuło (oprucz licznika) a dałem za niego smieszne 500 zł a częsci sa banalnie tanie np. tłok =15zł jesli ktos wytracił cała kase na kupno to nie będzie musiał dużo zbierać na częsci

POZDRO.

Edytowane przez Punkbuster

Punkbuster napisał:

ogara od połowy wakacji i powiem że nic sie mi nie zepsuło (oprucz licznika) a dałem za niego smieszne 500 zł

Powiem Ci, że dales duzo... ja ogra z nowymi oponami, klockami hamulcowymi itd. kupilem za 8 dyszek... nie byl na chodzie, bo zaplon byl zle ustawiony i brakowalo iglicy... naprawilem go, i popchnalem za 3 stówki... :icon_mrgreen:

Cytat
On dlatego mówi ze sima bo pewnie niejeżdził chartem i dlaatego ze chart był mniej popularny.Tak juz sie utarło sim jest lepszya le czy to prawda to nie tak łatwo stwierdzić.Simów jest duzo i dlatego jest tak zę ludzie mówią ze jest lepszy bo wiekszośc traktuje charta jako zwykłego rometa a bardzo sie mylą to jest inna bajka.

Nieodbierajcie mego posta tak zę krytykuke simsony tylko prubuje na to obiektywnie spojrzeć.

nie robcie z charta simsona!!!wedlug mnie simson jest lepszy, niechce sie klocic, ale jak myslicie czemu charta wyrwiecie za 800zl a za simsona 1500zl? jesli oba sa w bdb stanie, o czyms to swiadczy...

ps sprzedam simsona jakby kto chcial (1500zl do negocjacji)

stan bdb!!foto w podpisie

Cytat
obecnie skutery robią masakre jak jakiś 1 slad to albo rower albo skuter ale każdy kretyn umie jezdzic skuterem gaz i 2 hamulce jak w rowerze to kto lubi biegówki i nie ma kasy na scigałke motorowerą niech sobie kupi charta albo ogara nie jest zwolennikiem simsona oczywiście nie miałem z nim styczności ale tak sie złozyło że ja niemców nie lubie (niemieckie DKW jest jedynie dobre) .jestem użytkownikiem ogara od połowy wakacji i powiem że nic sie mi nie zepsuło (oprucz licznika) a dałem za niego smieszne 500 zł a częsci sa banalnie tanie np. tłok =15zł jesli ktos wytracił cała kase na kupno to nie będzie musiał dużo zbierać na częsci

POZDRO.

sam kiedys mowilem ze simson to gowno i chcialem go juz na zlom wyrzucic, bo tyle co w nim wymienilem, a on dalej sie psul(kazdy chyba pamieta ile zakladalem tematow w mechanice) ale musze przyznac ze jak wymienilem to co trzeba ustwailem wszystko jak w fabryce to niemoge narzekac, jak narazie sprawuje sie bdb. ale na poczatku to....

a tak poza tym punk, nieporownoj ogara do simsona,

ale i tak moim zdaniem przeplaciles za tego ogara, no ale twoje moto twoj wybor.

Cytat
jak mialbym teraz tak wybierac to kupil bym starsza japonie typu mb<..>szkoda bawic sie w simsona a tym bardziej charta.mialem sam dawniej s51n i byl to totalny niewypal.sadze ,ze poprostu zle trafilem,bo wiekszosc sobie chwali.ale dawac 1500-2000zl za simsona w dzisiejszych czasach to jest chore

ale popatrz na to z tej strony, za tlok do simsona dajesz 20zl, za 100zl zrobisz kapitalke, a do takiej hondy mb mt sam tlok tyle kosztuje, juz niewspominajac o tym, ze do simsona jak cos potrzzebujesz idziesz do sklepu i masz, a do takiej japoni, sam wiesz jak jest