Skocz do zawartości

Masa z 2 stron na przerywaczu??

MiND
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Masa z 2 stron na przerywaczu??

witam ma pytanie czy to normalne ze mam z 2 stron mase na przerywaczu, sprawdzalem to miernikiem i od strony + mam caly czas styk z masa i na - tez jest masa(przerwa 0,4 mm, simson pali, sprawdzalem na zwartych i rozwartych stykach.) minus na + stronie jest brany z cewki zaplonowej niskiego napiecia. sprawdzalem odlanczajac wszystkie kable od przerywacza i ani kondensator nie ma przebicia ani przerywacz, tylko w tej cewce jest tak ze + z - jest "polaczony" . sprawdzalem na starej cewce i jest taksamo (+z- daja 0 oporu).

Brak wolnych obrotów czy to koniec gaznika??

mam gaznik 16n1 11 , silnik dobrze chodzil na wykreconej srubie skladu mieszanki o 0,5 obrotu trzybal wolne itp teraz silnik nietrzyma wolnych. zaplon mam dobrze ustawiony na 1.8mm przed GMP a przerywacz na 0,4 mm. bawilem sie iglica, poziomem paliwa w gazniku i to samo, gaznik byl czyszczony dysze sa ok! na ile wy macie wykrecona srube regulacji? i jaki gaznik byscie proponowali i czy moge przelozyc na próbe gaznik z sr50 ??

Gaźnik od skutera sr 50 możesz założyć i sprawdzić. A skład mięszanki wykręcam o 1.5 obrotu. Czasami trzeba troche przestawić ale od tego położenia zaczynam.

A gaźnik to kup bez regulacji składu mieszanki nie pamietam modelu ale ma śrube do regulacji wolnych pionowo ten z kemotu działa ok.