Jaro882 Opublikowano 25 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2006 POMOCYmam dziwna sprawe z przednim hamulcem tarczowym w dtgdy jest cieplo na dworze to klocki same sie zaciskaja i bardzo ciezko kolo sie kreci musze wtedy odkrecic zaworek kilka kropel plynu wyleci i jest wszystko ok, ale gdy chcialbym przycis klamke hamulca kolo bedzie hamowalo ale klocki niechca sie znowu oderwac od tarczy i znowu musze stanac i odpowietrznik odkrecictloczki nie sa zapieczone rozbierane to juz bylo chyba z 10 razy litr plynu cham poszedl na to ciagle pruby i nic, zapowietrzony tez nie jest, jest to moze wina klockow, moze zbyt za cienkie sa?? ale jest jeszcze na nich dosc sporo okladziny, moze wina przsewodu?? aha i jakie sa grube klocki nowe do dt?? ile mm??? z gory dzieki niewiem co mam juz robic jezdze po prostu bez przedniego hamulca a to do najprzyjemniejszych nie nalezy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wazzabii Opublikowano 25 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2006 jesli mowisz ze czysciles zacisk, rozbierales go na czesci pierwsze i w ogole, to wydaje sie to nienormalne, moze lejesz zly plyn, sprawdz na zbiorniczku jaki powinien byc, jesli czujesz opor na klamce jak ja przyciskasz i hamuje to znaczy ze zapowietrzony raczej nie jest, cos mi sie wydaje ze to jest wina zacisku, slabo go wyczysciles moze, wszystko plynnie chodzi? nowe klocki do mojej DRki mialy 5-6mm grubosci okladziny. wymienilem dopiero jak blache bylo widac :D ale hamowaly poki bylo choc troche okladziny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jantarski Opublikowano 25 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2006 Witam, przeczyść jeszcze raz wszystko dokładnie i posmaruj tłoczek specjalną wazeliną ( do nabycia prawie w każdym sklepie motoryzacyjnym) następnie delikatnie naciskaj klamkę żeby tłoczek się ruszył i wciskaj go z powrotem. Jak poczujesz że chodzi lekko to powinno być już ok!. Jak bedzie nadal problem to napisz.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 25 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2006 Daj sobie spokuj z zaciskiem, to wina pompy.Sa 2 mozliwosci - zatkany maly otworek wyrownujacy cisnienie w pompie, znajduje sie obok duzego otworu laczacego zbiornik pompy z jej korpusem. Trzeba wyciagnac plyn strzykawka tak zeby duzy otwor byl zakryty plynem i sprawdzic droznosc malego otworka cienkim drutem, - druga to brak pelnego ruchu tloka pompy z powodu blokady kolo segera trzymajacego cale wnetrze pompy w kupie, moze to byc brud lub rdza, ktora zdazyla sie np mnie. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi