Astarte Opublikowano 22 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2006 Witam,pytanie kieruje do osób które odwiedziły wyspiarzy :D Która droga jest najlepsza żeby się dostać do nich? Kanałem - z tego co wyczytałam to koszt podróży motocyklem w jedną stronę to 80 EuroPromem - różnie, ale coś ok. 75 Euro z Belgii, chyba że jest coś tańszego, a ja nie umiem znaleźć :) Może macie jakąś sprawdzoną, szybką i przyjemną trasę coby dojechać do Anglii.Z tego co wyliczyłam to liczba przejechanych km do Anglii do miejsca docelowego dla mnie to ok. 1800 km, czyli cena paliwa w jedną stronę to ok. 600 zł do tego trzeba doliczyć koszt promu, jak widzę ok. 300 zł (ale może da się taniej) to nam daje 900 zł :) pzdr @starte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ukasz Opublikowano 23 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2006 www.dfdsseaways.plw zeszłym roku Harwich-Cuxhaven jakieś 320 zeta, motocykl + kierowca w kabinie dwuosobowej; no i oszczędza się trochę km nastukanych po lądzie - zależy jeszcze od tego gdzie jedziesz, nawet do kilkuset mniej, a to już konkretnie się przekłada na kasę. Zbyhu znalazł też jakieś dobre i tanie połączenie przez kanał.A co do kosztów, to niestety trzeba się liczyć z tym,że wyjdzie w jedną stronę ponad 10 razy więcej niż samolot na tej trasie. Żarcie na trasie, noclegi, do tego jakiś zapas - w reichu jak prześpisz zjazd z autobahnu właściwy to możesz zarobić bonusowo grubo ponad 100 km, trzeba być przygotowanym :/A tak w ogóle to polecam mój temat z zeszłego roku, powinien jeszcze gdzieś być na 4um w tym dzialepzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Astarte Opublikowano 23 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2006 Czytałam twój temat... fajnie tam wszystko opisałeś :) Moje miejsce docelowe to najprawdopodobniej Birmingham. Tylko właśnie cały czas się zastanawiam - samolot czy motocykl :) I jak dalej się tak będę zastanawiać to widzę, że zostanie mi tylko motocykl, bo bilety samolotowe drożeją im bliżej dnia wyjazdu (który zresztą też nie jest jeszcze ustalony - zależy od zdanych egzaminów). Dzięki za rady. pzdr @starte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyhu Opublikowano 23 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2006 (edytowane) Czolem! Astarte, my jedziemy autostrada A4 przez niemcy w strone Kolonii, a potem na Antwerpie. Podobno ta trasa, ktora mam na mapce na stronie jest kijowa, bo jest duzo remontow na autostradach, ktore troche zmniejszaja przelotowa :). Ale jest za to krotsza o jakies 30km. Co do promu. Nie wiem czy faktycznie to polaczenie istnieje, ale jest niby prom z Dunkierki (Dunkerque) do Dover w cenie 18 funtow (na jedna osobe z motocyklem) - i tak planujemy jechac z Kudżą. Znalazlem to tutaj:http://www.aferry.to/ferry-to-england-uk-ferries.htmProm z Calais byl 3x drozszy. Pozdrawiam PSQrwa, juz podrozalo na 23 funty :) Edytowane 23 Czerwca 2006 przez zbyhu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W-max Opublikowano 23 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2006 ceny promocyjne na prom można znależć poniżej 20 funciaków, ale ja jeżdżę Eurotunelem, wychodzi ok 55 funciaków w dwie strony (jeśli jedziecie wcześni rano lub późno w nocy, no ale jeśli chcecie przeskoczyć Europę w 1 dzień to i tak się inaczej nie da) Można tez oczywiście kupić bilet w jedną stronę. Eurotunelem jest zawsze jakieś 50 min szybciej niż promem. Może niezłym rozwiązaniem byłby prom do/z Cuxvaghen ale chyba w tym sezonie je zawiesili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mily Opublikowano 1 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2006 A ja znalazlem cos takiego: http://speedferries.alandiaserverfarm.com/...n/bkg_first.asp cena za motocykl 13 euro, jesli ktos chce plynac o 23 wieczorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi