sebuska Opublikowano 21 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2006 Witam :icon_mrgreen:Mam simsona sr-50 Mam problem z odpalaniem go przez kopa pchanie też nie najlepiej wychodzi. Jak jest ciepły to dopiero jak dobrze pójdzie to tak średnio za 5 razem odpala. Nie wiem co mam zrobić. Proszę o Waszą wiedzę i pomoc.Pozdrawiam:):icon_mrgreen::) sebuska :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bubaziom Opublikowano 21 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2006 sprawdz czy masz dobrze dobraną świece, i przeczyść gaźnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki_YZF Opublikowano 21 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2006 świeca, gażnik i zapłon.pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mati Opublikowano 21 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2006 Witam.Zapłon,ewentualnie podnieś iglicePozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 21 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2006 jak nie wiesz co zrobic to wyreguluj przeczysc gaznik tak samo z zaplonem i przerywaczem jesli go masz i wtedy nappisz czy wszystko dobrze chodzi pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebuska Opublikowano 21 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2006 gaźnik mam nowy:) a wiecie może jak zrobić rozrusznik do simka?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol0545 Opublikowano 21 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2006 to ze masz nowy gaznik to neiznaczy ze ejst dobzre wyregulowany. do każdeego silnika jest inna optymalna regulacja. Jezeli chodzi o rozrusznik to mozna kupić a nawet kiedys seryjniebyły produkowane takie silniki w simsonach sr50 chyba b-4 o ile sie niemyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qvertz Opublikowano 21 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2006 B4 to były S 51, z rozrusznikiem- SR 50/ 80 CE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol0545 Opublikowano 21 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2006 sory pomyliłem sie wszystko pomieszało mis ie .......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomaszek Opublikowano 21 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2006 Można, ale nie warto. A co do problemu to może być za wczesny zapłon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebuska Opublikowano 23 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2006 kupiłem nową świece i jak narazie jest dobrze A wiecie może jak zwiększyć moc żebym jechał (max jeźdze 65) tak żebym 75-80 km/h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damek0007 Opublikowano 24 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2006 (edytowane) jeśli chodzi o szybkosc to mozesz wymienić zembatke przy silniku na większa to napewno bedzie szybszy tylko ze wtedy bedzie troche mulny :banghead: a jak Cie stać to możesz też kupić cały zestaw tuningowy do simka, tak jak ja kiedys miałem w simku. On składa sie z tuningowanej głowicy, cylindra i tłoka z pierścieniami:D Ja w swoim zmieniłem : wstawiłem ten zestaw tuningowy, oprucz tego dodałem tuningowany koszyk sprzegłowy , wzmacniany wał , sportową świece, stożkowy filtr powietrza, sportowy gaźnik,tłumik i przyśpieszyłem iskre, oczywiście tez zmieniłem zembatke na wieksza;) ładnie go dotarłem i wtedy to miał wymiot ;) na prostej drodze wyciągnełem im równo 102km/h :banghead: pozdro Edytowane 24 Czerwca 2006 przez damek0007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szajbus Opublikowano 24 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2006 A moze niemasz kompresji, albo gdzies ucieka, jak juz odpali to jak idzie?? Sie muli czy normalnie? Sprobuj dokrecic głowice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 24 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2006 Kolego to nie jest S ze bujnie Ci sie 75-80 To jest SR a chyba Sr ma mniejsze kola prawda? dokladnie 12 S ma 16 wiec wszystko mowi za siebie i nie spodziewaj sie zeby przekroczyl 70km/h bez tuningu bo kola sa mniejsze i simon nie uzyska takiej predkosci ale za to masz wieksze przyspieszenie niz S a na miasto i tak watpie zebys przekraczal okolo 55km/h wiec powinno wystarczyc pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebuska Opublikowano 26 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2006 Nie wiecie kto by chciał go kupić simson sr-50 stan dobry cena około 2000zł. kotakt: 504892417 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi