YARECK Opublikowano 20 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2006 Otóż mam taki problem ze swoim złotym bączkiem, Matizem zwanym.Na błotniku zrobiły mi się pęcherze no i po wizycie na myjni odleciały.Potrzbuję pomocy w kwestii jak to zalakierować, czyli po kolei jakim papierem ściernym zeszlifować, czym odtłuścic, jaki podkład itd. itd. Nie jadę z tym do serwisu bo powiedzieli mi, że oni muszą malować cały element, a to koszt min. 400 zł.Gdyby admin uznał, że temat nie może być na tym forum to niech go wywali, ale na forum matizowym chyba śpią bo można tam pisac i pisać i ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PROC Opublikowano 20 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2006 Procedura postępowania zależy od tego jak to wygląda.A wstępie możesz to przelecieć grubym papierem żeby zedrzeć to jak najgłębiej potem przydałoby się przeczyścić to odrdzewiaczem, odtłuścić np. nitro, aceto. Zaszpachlować wyszlifować – papier 400 – 600, odtłuścić, położyć podkład, zmatowić papierem 600 – 800, położyć lakier bazę i na to klar, wszystko powinno wyglądać jak nowe. Jak będziesz chciał się za to zabrać to daj znać udostępnie Ci kompresor pistolet i jakiś kąt do zrobienia tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YARECK Opublikowano 20 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2006 Ok PROCU. Jak bede sie za to zabierał to poproszę cię o pomoc choć nie jest to na tyle duże żeby angażować w to kompresor. Myslełem raczej o sprayu. Chodzi mi przede wszystkim o to, żeby rudawka dalej nie szła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niemand Opublikowano 20 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2006 Jesli masz mozliwosc to kuknij na blache od strony wewnetrznej - moze byc nieciekawie skoro rdza wylazła na wierzch- bedziesz musiał ja zwalczyc z obu stron.Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YARECK Opublikowano 20 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2006 Na szczęście z tego co patrzyłem wielokrotnie od spodu jest dobra blacha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Januszm Opublikowano 20 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2006 Nie maluj sam, pierwszy raz nie za dobrze wyjdzie. Znajdź lakiernika samochodowego, który zrobi to za niedużą kasę, o wiele porządniej. Cytuj https://www.facebook.com/profile.php?id=100003272715647 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi