necko Opublikowano 20 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2006 Witam! Moj kolega ma problem ze skuterem, ja na skuterach snam się raczej średnio więc proszę o pomoc was.Problem polega na tym, że skuter stojąc po pewnej chwili od odpalenia większa obroty do pewnego poziomu i zaczyna sam jechac, oprocz tego podczas jazdy strasznie sie nagrzewa (płyn w chłodnicy jest). Skuter został zakupiony kilka dni temu, oczywiści wszystko było ok, jedzie 90 km/h. Oprocz tego ze sam rusza idzie nim normalnie jechac (no w miare normalnie bo na postoju trzeba trzymac hamulec a obroty sa dosc wysokie).Czy to wina sprzęgła, dodam jeszcze że kręcąc kołem do przodu i do tyłu czuć taki luz i dziwny dzwięk jakby coś tam latało (wcześniej tego nie było bo jak kupił to sprawdzalem), a może to cos z gaźnikiem, czy skutery mają śrubke podnoszacą przepustnicę (do regulacji obrotów). Co do tej chłodnicy- moze to byc wina pomki? Co mogło sie stać? Proszę ekspertów o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 20 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2006 Oczywiscie ze mają.Silniki w skuterach to to samo co w normalnych moto 2t.Tyle tlyko ze za cylindrem bus upieprzyl silnik boshem i wyjol skrzynie biegow:Disam wal zostaje.popusc srube na gazniku.sprzegl oraczej nie ono po prostu zlaancza bo musi no .pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 20 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2006 zmiejsz obroty i nie bedzie ciagnol przeciez to chyba normalne bo przy wiekszych obrotach sprzeglo sie rozszeza i zaczyna ciagnac poprostu zmniejsz na takie obroty zeby skuter nie gasl tylko sobie chodzil bez gazu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adriano Opublikowano 24 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2006 Co do chłodnicy to jeśli stoisz w miejscu to co ma ją chłodzić w czasie jazdy powietrze przepływa przez chłodnicę i płyn sie schładza. Na blacie powinieneś mieć wskaźnik temp. płynu w chłodnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bubaziom Opublikowano 24 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2006 w skuterkach sprzęgło zaczyna puszczac od pewnego zakresu obrotów wiec ma poprostu za wysokie obroty ktore trzeba zmniejszyć na gaźniku. na postoju trzeba trzymac hamulecsprzegło ostro dostaje prz takiej operacji :banghead: to tak jakbyś trzymał hamulec w normalnym moto i próbował ryszyć powoli puszczając sprzęgło ( no chyba ze wy trzymacie przedni hamulec i zaczyna sam palic gume ;) :banghead: to wtedy sprzegło az tak nie dostaje) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snajper Opublikowano 28 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2006 sam mam skuter.... zmniejsz obroty, dawkę paliwa i ustaw mieszankę z powietrzem jaką powinien dostawac i bedzie spoko.... tak żeby chodził i nie gasł.... u mnie tez tak było na postoju, ale mi świrowało ssanie... ale i tak sie wyregulowało dawka paliwa... napewno to zrobisz, to jest taka sama zasada jak we wszystkich motocyklach z gażnikiem. skutery niczym się nie różnią w tym przypadku... siema! :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piaggino Opublikowano 13 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2007 A zauważyłeś może większe spalanie??? Jest możliwe że ssanie w gaźniku sie zepsuło, i cały czas jezdzisz na ssaniu... Taka jest moja opinia... Też mam Piaggio Nrg, lecz problemów z ssaniem nie mam. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 13 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2007 chlopiie nie odkopuj tak tematow zobacz kiedy byl pisany przed ostatni post Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi