Groszek Opublikowano 20 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2006 no więc powiem tak po wymianie swiec pali tak ok za 2 razem... jest zmiana ale tak na zimnym silniku to za 1 razem nie ma opcji.... podobno gixery te z ssaniem mają problemy za 1 razem odpalić teraz pojade jeszcze zapytać do autoryzowaego serwisu (bo tamten to po znajomosci) dobry fachowiec ale może sa lepsi;) a co do podświetlenia to nie jakis kicz tylko delikatne czerwone swiatło pod błotnikiem świeci na oponęa odpalasz z gazem czy bez? Bo moja Yamaha na zimno z gazem odpala za pierwszym razem, a bez gazu za drugim. Jak sie chociaż troszke podgrzeje to zawsze za pierwszym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bekriss Opublikowano 20 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2006 a odpalasz z gazem czy bez? Bo moja Yamaha na zimno z gazem odpala za pierwszym razem, a bez gazu za drugim. Jak sie chociaż troszke podgrzeje to zawsze za pierwszym.O to samo mialem sie zapytac. Ja mam podobnie. Rozgrzany silnik odpalam z lekkim gazem. Co do motocykla to fajnie ale niezle sie usmialem czytajac ze masz podswietlenie od spodu ;) Mam nadzieje ze swiecacych wentyli nie zalozysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mierzwa2 Opublikowano 20 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2006 O to samo mialem sie zapytac. Ja mam podobnie. Rozgrzany silnik odpalam z lekkim gazem.Co do motocykla to fajnie ale niezle sie usmialem czytajac ze masz podswietlenie od spodu ;) Mam nadzieje ze swiecacych wentyli nie zalozysz.No właśnie co do podświetlenia to pisałem że tylko pod błotnik tylni mam ok 4 led skierowane na oponę pod kolor motocykla(czerwone) z osobnym wyłącznikiem itp prosta konstrukcjaJa odpalam bez gazu muszę spróbowac z gazem moze bedzie odrazu łapać (mówie o zimnym silniku) co do wentyli to kicha kiedyś był temat o tym to moja odp, zdecydowanie "NIE" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bekriss Opublikowano 20 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2006 no to masz po problemie. Musi z lekkim gazem odpalic za pierwszym razem. Sporo srzetow tak ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MYCIOR Opublikowano 20 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2006 jest spoko.Powiem ci ze jest zrobiona ze smaczkiem. Mimo ze sprzęt nie pierwszej młodości to jest miodzio. Niczego nie brakuje ijest w sam raz, a co najwazniejsze to nie jest spaskudzona jak niektóre "tuningowane" fury. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Groszek Opublikowano 20 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2006 (edytowane) a ja tak:-co do nakładki mam mieszane uczucia - raz mi się podoba, innym razem nie, nie wiem od czego to zależy-paski na felgach nie bardzo mi się podobają. Bardzo podobają mi się naklejki na felgach takie jak są na e-bay'u tzw wheel trims, z nazwą marki, ale takie paski mi się nie podobają.-skóra na bak jak najbardziej ok, zwłaszcza taka pod kolor maszyny, sam bym taką chciał.-podświetlanie może być, byle nie zbyt dużo i zbyt jasne.-naklejka na kierownice bardzo fajna.-crash pady nie dość, że przydatne to i fajnie wyglądają.-czarna szyba - jedyna słuszna!!! :buttrock: tylko do kitu, bo nie można już się za nią schowac jak się leci. daj znać jak poszło z tym odpalaniem. acha, no i z tym tekstem, ze sprzęt już masz leciwy, to grubo przegiąłeś. za dużo ludzi marzy tu o takim, żebyś mógł mówić w ten sposób :banghead:. Edytowane 20 Czerwca 2006 przez Groszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxv Opublikowano 20 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2006 Dla mnie ok ...najważniejsze jest to że robisz coś z pasją ....a wtedy efekt murowany :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowak Opublikowano 21 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2006 wazne ze sie Tobie podoba, generalnie mowiac wyglada OK :buttrock: 1. ja bym sobie darowal karbon na lusterka i te odblaski na felgach. chociaz widzialem ze sporo ludzi takie cuda zaklada :banghead: ja zostaje przy swoich brudnych czarnych felach bo mi sie takie podobaja i mnie kreca :banghead: skora na bak - jest OK, a crash pady nawet nie mowie ;] 2. co do podswietlenia, zrob jakies foty bo chcialbym zobaczyc jak to wyglada... raczej nie zaloze, ale jestem szalenie ciekawy jak to wyglada. 3. sam nie dlugo wywale mocowanie na tablice i pomysle co z nia zrobic, zmienie kierunki (przod jakies male na owiewke, tyl krotkie led-y) i chcialbym jakos wyczyscic wszystko pod ogonem, ale chyba nie da rady :| musialbym miec albo tlumik pod ogonem/ewentualnie HM/ albo krotki jak w nowej r6/lub gixxerach - jak wyrzuce podnozki to nie bede mial do czego przymocowac. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dreamer Opublikowano 21 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2006 Super wyszło, sam na 18kę kupuje Gsxra 750 z okolic 2000r :buttrock: 100 PS na pierwsze moto ... niedobry pomysł. Szkoda Twojego młodego życia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Groszek Opublikowano 21 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2006 100 PS na pierwsze moto ... niedobry pomysł. Szkoda Twojego młodego życia.to nie Tylko Twoje zdanie, tymbardziej, że GSXR z 2000 roku ma znacznie więcej niż 100PS. Ale młody i tak zrobi co chce, i na co mu pozwolą rodzice, i tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dreamer Opublikowano 21 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2006 to nie Tylko Twoje zdanie, tymbardziej, że GSXR z 2000 roku ma znacznie więcej niż 100PS. Ale młody i tak zrobi co chce, i na co mu pozwolą rodzice, i tak. Pytanie tylko po co komu takie moto na początek ? Jaki jest sens kupować motocykl stworzony do śmigania po torze po to aby jeździć nim po mieście ? Nawet nie jeździć, a uczyć się jeździc. IMHO to bzdura i zwykła chęć lansu.Nie trzeba wielkiej mocy zeby czerpać przyjemność z jazdy. Moim zdaniem po przesiadce z 50 cm3 spokojnie wystarczylaby ETZ 251 a Kawasaki ER-5 to juz naprawde full opcja. Ale kolega zrobi jak chce. Jedyna nadzieja w rozsądku rodziców:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mierzwa2 Opublikowano 21 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2006 (edytowane) Pod koniec tygodnia wrzucę foty to zobaczycie o co mi chodzi, generalnie chciałem by to podswietlenie wygladało jak w tym sprzęcie to tylko przykład jedyna rożnica to jest słabsze,delikatne i punktowe nie takie rozproszone http://www.bikepics.com/pictures/152216/http://www.bikepics.com/pictures/152215/ Takie coś na tylne koło bez tych pierduł jak podswietlenie silnika itp bo tam na tej fotce koleś też to zrobił A co do moto gixera na 1 moto ja mam 750.... i jak na 1 to byłby za duży pierwsza miałe RSkę 125 i myśle że i tak ze 125 na 750 to za duzy przeskok ale jakoś dałem radę.... pozdr A i dzieki wielkie za pozytywne opinie i te negatywne też każdy ma swój gust teraz nic tylko śmigać Edytowane 21 Czerwca 2006 przez mierzwa2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario1810 Opublikowano 21 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2006 mierzwa a moze bys sie pochawlil na zywo i przyjecha wkoncu na sprzecie do wrocka cooo??? :icon_mrgreen: :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajc Opublikowano 21 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2006 no to masz po problemie. Musi z lekkim gazem odpalic za pierwszym razem. Sporo srzetow tak ma.Tylko Wy wszyscy mowicie o sprzetach zasilanych gaznikami, a SRAD ma wtrysk!!! Z tego co mi wiadmo, to podczas odpalania motocykla z wtryskiem paliwa nie wolno krecic manetka gazu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cezar27 Opublikowano 24 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2006 Dla mnie ok ...najważniejsze jest to że robisz coś z pasją ....a wtedy efekt murowany ;)tak jest, zgadzam się.P.S. Kolega mierzwa2 miał jeden z ładniejszych moto na tym forum. Ale i tak jest ładny. Co jest ładnego w podświetleniu moto? Dla mnie to takie szpanerskie, lanserskie i w ogóle. Wiem że to kwestia gustu, ale powiedźcie o co w tym chodzi?Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi