Skocz do zawartości

simson pomocy!!!

Bartos_SzPaQ
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

pomozcie!!! w swoim simsonie wymienilem: cewke cewke pod bakiem kondensator przerywacz magneto przewody fajke i dalej niepali!!!wszystko jest idealnie ustawione i nic!!!!!

mialem zaplon bateryjny(sama krzywka z magneta, )podlaczylem go pod akumulator i pali z pierwszego!a na magnecie nic...co jeszcze moze byc?????!!!!!?????!!!!

do admina: niewywalajcie stad tego tematu bo dalem go do mechaniki i nikt mi nieumie odpowiedziec moze tu ktos cos bedzie wiedzial

niuemozliwe zeby niepalil ale niepali!!!!

iskra byla ale to nowe magneto w sklepie wymienilem na magneto od s51 i pali normalnie, a tyle sie meczylem i niewiedzialem co jest...wymienialem wszystkie przewody cewki caly zaplon mam nowy....

(moj to s50) a teraz z zaplonem s51 a magneta roznia sie podobno tym ze od s51 ma mocniejsze manesy czy cos takiego tak mi sprzedawca mowil

• 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...

a zmieniłes ta cewke co jest w magnecie i jest podłączona do kondensatora??????!!!!! To naj czestsz przyczyna nie domagań zapłonu

Sprawdz ja!!

Przewa na swiecy w sisonie powina wynosci 0,4 inaczej nie zapali

Edytowane przez V12

RG 80>>GPZ 500>>CBR 600 F3>>CBR 900RR

wkoncu po roku napraw chodzi normalnie ale oprocz sprzegla i biegow chyba wymienilem w nim wszystko, a okazalo sie ze magneto bylo chyba od s50 a zaplon od s51 no i od s50 ma slabsze magnesy wiedzialby ktos o tym? bo kupilem nowke magneto od s50 a potem od s51 no i na s51 odpalil, a jak sie nagrzal niepalil bo sie zalewal tak mocno ale mialem inny gaznik wsadzilem i ok jest

ale dzieki za ifo