Oski Sokół 600 Opublikowano 17 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2006 WitamMam prosbę do posiadaczy Sokołów 600, którzy walczyliz tym problemem o podanie przyczyny pękania tych głowic.Proszę też o podpowiedż jak można ten problem wyeliminować ( jak ją pospawać)aby dało się na niej jeżdzić. Czy da się na takiej głowicy użytkować motocykl? Pozdrawiam Oski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jantarski Opublikowano 18 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2006 Witam, a może głowica po prostu była krzywa i przed przykręceniem trzeba było ją dać do splanowania??A powiedz jeszcze jak ją dokręcałeś??pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oski Sokół 600 Opublikowano 18 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2006 Witam Jeśli chodzi o przykręcanie to jej jeszcze nie zakładałemTaką kupiłem.Ponoć wszystkie pękają na środku począwszyod otworu na świecę prostopadle do żeber na długości 3 całych żeberek.Tyle co wiem to uważane jest to za wadę fabryczną.Nowszy model głowic na 9 śrubtego problemu już nie posiadał.Moja głowica była już spawana z zewnątrz widać pęknięte żebra chłodzące. Pozdrawiam Oski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 18 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2006 No i to jest niestety wszystko co na ten temat mozna powiedziec.Jezeli chcesz ratowac ta glowice to musisz znalezc spawacza alu - artyste, ktory bedzie mial koncepcje jak ja wzmocnic, czy jaka metode spawania zastosowac, aby nie pekla znowu.I tylko on ci moze pomoc.Jak kogos takiego nie znajdziesz, to jedyne wyjscie to szukanie glowicy i cylindra na 9 srub. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 19 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2006 Odnosnie SOKOLOW z 7 szpilkowymi glowicami, to chodza sluchy ze te glowice pekaja, jednak moja maszyna do nie tak dawna wciaz byla na chodzie przez te kilkadziesiat lat i mimo to ze glowica jest na 7 szpilek nic jej nie jest.... ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi