Gość KrzyChules Opublikowano 15 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2006 sprzet honda mbx 80 przed tym nic nie bylo grzebane w gazniku , wczoraj przychodze aby odpalic a tu strumien z rurki przelewowej (wczesniej tak nie bylo ) , rozkrecilem gaznik wyjęłem plywak i nie tonie wiec mysle moze zaworek, jak sie mocniej docisnie trzyma, wiec co za czort. ustawilem ponownie poziom i jak ciekł tak i cieknie co robic ? ps plywak w tym sprzecie jest plasikowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cypek41 Opublikowano 15 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2006 A przeczyściłem każdy zakamarek w gaźniku? Mi w Rg 80 tez tak ciekło i był mały paproch tma pod zaworkiem który zauważyłem jak drugi raz gaźnik rozebrałem. Wyczyściłem założyłem i smigało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 15 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2006 wyszysc gaznik i ustaw plywak delikatnie zeby szybciej zamykal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mwichan Opublikowano 15 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2006 ja mialem to samo ale w hondzie sh50 city express. Wykrecilem srubke (zaworek) wzialem pomke z igla dwa "pociagniecia" i juz zapomnialem o spraiwe . A zaraz rurka paproszek splynal ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KrzyChules Opublikowano 15 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2006 plywaczek jest caly plastikowy i nie ma mozliwosci regulacji nim ( jest inny sposob ustawiania poziomu) a z przedmuchaniem to jeszcze sprobuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 15 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2006 poprostu ablo masz syf w gazniku i bolkuje ci plywak albo masz zly poziom paliwa i troche zmniejsz zeby wczesniej zamykal zawor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bubu Goryl Opublikowano 17 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2006 Ja sie tez z tym kiedys glowilem a aprili , niby wszystko ok a okazało sie ze sie zrobil lekki luzik na osce plywaka i zamiast isc do gory zachaczał o scianke i sie zatrzymywał..... Cytuj www.jem-zdrowo.com.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 17 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2006 Przyczyny:1. Pływak się przycina2. Jakiś syf powoduje nieszczelność zaworka3. Zużyty zaworek Rozebrać gaźnik, sprawdzić czy pływak chodzi swobodnie i w jakiejś pozycji się nie blokuje. Wyczyścić. Obejrzeć dokładnie zaworek (można nawet pod lupą).Nie zmieniać ustawienia pływaka!! Jeżeli producent założył taki a nie inny poziom paliwa, to taki ma być. Nic nie pomoże tu wcześniejsze zamykanie zaworka. :icon_mrgreen: pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KrzyChules Opublikowano 17 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2006 problem rozwiazany - luzy na osce plywaka , po wymianie ani kropelki nie ubylo :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etz250 Opublikowano 19 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2006 problem rozwiazany - luzy na osce plywaka , po wymianie ani kropelki nie ubylo ;)ja tak mialem w mztce ale uszczelka mi strzelila..pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi