Filip Opublikowano 13 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2006 Witam,kilka dni temu zamówiłem regulator (www.motowarsztat.com.pl ) i nowy akumulator do mojej Suzy gsx 400E.Mam pytanie co do montażu regulatora. 1) W moim motocyklu 2 z 3 faz alternatora idzie prosto do regulatora, zaś 3 jest załączana w momencie właczenia świateł. Czy mogę podłączyć wszystkie 3 fazy bezpośrednio do reglera? 2) Wychodzące z regulatora kable + i - giną w gąszczu instalacji, nie wiem gdzie jest masowany kabel - i jaką drogą idzie + do akku. Czy mogę zamiast tego poprowadzić + i - od reglera prosto do akumulatora?? Połączenie - akku -> masa sprawdziłem, jest w porządku. Takie rozwiązania zalecał mi Adam M jakiś czas temu. Teraz, na kilka dni przed wprowadzeniem ich w życie chce sie upewnić. pozdro Filip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WSR Opublikowano 13 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2006 (edytowane) 1 tak2 tak tylko nie zapomnij o dobrym chłodzeniu reglera (np duża blacha alu, albo lepiej jakiś radiator (warto użyć pasty termoprzewodzącej,chociaż nie jest to aż tak konieczne) i wentylator z komputera (załączany razem ze stacyjką))pozdro :biggrin: Edytowane 13 Czerwca 2006 przez czmiel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi