Skocz do zawartości

Kilka pytań do posiadaczy Yamahy Neo's

Olsen
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Wiem, że na forum są szczęśliwi posiadacze tego zacnego skutera. Mam do Was "kilka" pytań:

Jaka jest prędkość maksymalna (licznikowa) po zdjęciu ewentualnych blokad (solo i z "plecaczkiem")?

Czy w schowku pod kanapą mieści się typowy kask integralny?

Czy w przednim panelu są wmontowane jakieś schowki (z tego, co pamiętam, jakieś były; ciekaw jestem, czy da się schować np. spray do opon lub komplet podstawowych narzędzi)?

Czy da się w miarę komfortowo jechać we dwie osoby, czy też oboje cierpią katusze (i czy bardzo pogarszają się osiągi)?

Czy osłony są dosyć wydajne, czy też mocno wieje/zacina deszczem po nogach?

Na jakim poziomie kształtuje się zużycie paliwa przy jeździe typowo miejskiej?

Czy próbowaliście eksploatować Neo'sa w zimie i czy występowały trudności z rozruchem silnika itp. przy bardzo niskich temperaturach (-5/-15 st.)?

Czy ktoś z Was zakładał do tego skutera opony zimowe, np. Heidenau SNOWTEX?

Czy znany jest Wam przypadek zamontowania do tego skutera osłon na ręce, tzw. handbarów?

Czy ktoś z Forumowicz-ów/-ek podrasowywał Neo'sa, np. wsadzając kit tuningowy 70/80 ccm, i jakie były efekty takiego zabiegu?

Czy możecie napisać coś o ewentualnych słabych stronach tego skutera, elementach, które zużywają się przedwcześnie, o jakichś nietypowych awariach, które Wam się przydarzyły itp.?

Będę wdzięczny za wszelkie uwagi (zarówno in plus, jak i in minus) nt. rzeczonego skutera i udzielenie odpowiedzi na chociaż niektóre pytania postawione przeze mnie. :notworthy:

Edytowane przez Olsen

Romet Pony > Romet Ogar 205 > MZ ETZ 251 > Suzuki GSF 600 S Bandit i Peugeot SV 50 > Yamaha YP 250 R X-Max > Merida Freeway 9300