Skocz do zawartości

Motocykl niszczy świece :/

miclaw
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Aa Cz cross z tego co wiem wyzylony silnik. A w takim silniku wpływ na zywotnosc swiecy może miec nawet szybkosc zapłonu.

A co do Iskry to nie ma h*ja we wsi zawsze pojedzie. Najlepiej poszukaj starej iskry za czasów naszych ojców one sa nie dozajezdzenia bo te nowe trzeba wygrzewać.

Pozdrawiam :wink:

Podałem przecież linka i chyba wiadomo co trzeba zrobić... Może warto przeczytać?

Wygrzewać? A taki problem zrobić kilka kilometrów po okolicy? Będzie pieknie wygrzana.

Ja w swojej wsce jeździłem na NGK, chodziła jak poprzednio na Beru i teraz na Iskrze.

Kolega w Jawie350 jeździ na NGK i Championie i tylko na tych najlepiej jemu moto chodzi.

Więc nie ma reguły.

Miclaw kup sobie nową fajkę wraz z osłonkami gumowymi na świecę i na przewód wysokiego napiecia, kosztuje grosze i będziesz miał pewnosć,że iskra tak szybko nie zginie.

To nie jest wina marki świecy ani układu zapłonowego tylko poprostu za bogatej mieszanki albo za dużo oleju

Takie są przawa fizyki że jeśli coś jest wilgotne i brudne to zawsze dostaje przebicia i marka tu nie ma znaczenia Iskra NGK to wszyskto to samo tyle że Iskra szybciej się wypala niż NGK i tyle

Taka świeca co dostała przebicie nie jest na wyrzucenie wystarczy ją dobrze wymożyć w rozpuszczalniku nitro uby cały nagar z niej wymyć osuszyć niech poleży z dzień i chodzi tak jak przedtem.

POZDR

RG 80>>GPZ 500>>CBR 600 F3>>CBR 900RR

mozliwe ze przez nadmiar oleju ale tez jest mozliwe ze padl kondesator wymyj swiece zmniejsz dawke oleju i zobacz a jak nie to kondesator lub glowna cewka napiecia przepalila sie i jak duzej chodzi to sie rozgrzewa za mocno i niszczy swiece