Mikosław Opublikowano 5 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2006 A jak technicznie to ma wyglądać? Bo słowa łatwo wypadają. Łapie ktoś (ja wolę nie) kapća w np. XVS 1100 (Yamaha). I co dalej? Kładzie moto na glebie, demontuje to co musi zdemontować, aby dostać się do koła, zdejmuje oponę, wulkanizuje dętkę, montuje, ma sprężone powietrze, więc pompuje... i jazda. Cholera, jakie to proste. Pzdr No i właśnie wczoraj mnie to spotkało.Tylne koło, jechałem ok 75 km/h i poczułem, że zaczyna mnie wozić od prawej do lewej. Już wiedziałem co się dzieje i leciutko mnie to zirytowało :icon_mrgreen: 20 km za miastem - na szosie w środku lasu. Podstawowym narzędziem okazał się oczywiście telefon. Jako, że to mój pierwszy 'kapeć' w motocyklu - najpierw telefon do dużo bardziej doświadczonego kolegi z pytaniem co by zrobił. Zasugerował kogoś z busem, ale że osobiscie nikogo takiego nie znam, a jego znajomi też w rozjazdach, wyszło na to, że ktoś z hakiem w samochodzie powinien podjechać z przyczepką. W ciągu godziny pojawił się kolega z przyczepką ze statoilu (20 zł za 4 h używania i 150 zł kaucji). Poprosiłem jeszcze dwóch kolegów żeby podjechali i pomogli wpakować go na tą przyczepkę (nie było łatwo bo środek meczu niemców z włochami - przy okazji bardzo się cieszę, że niemcy w końcu odpadli :icon_mrgreen: ). Przyczepka kryta - długość 240cm, szerokość 120 cm. Wprowadziliśmy go po desce, z pełną asekuracją z boku, kierownica się zmieściła, jeszcze tylko opony pod gmole i stał dość stabilnie, trochę go przywiązałem i zawieźliśmy go na parking. Cała akcja, trwała 3h. Wykonałem z 15 rozmów telefonicznych. Dzisiaj czeka mnie dopiero wizyta u znajomego mechanika - odkręcanie koła i wizyta w wulkanizacji.Naprawdę nie widzę możliwości żeby naprawić taki motocykl na drodze, no chyba, że takie magiczne puszki ze sprejami naprawdę działają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ciho Opublikowano 5 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2006 Ja poszedlem za namowa i zakupilem TIROL. Zobaczymy czy to faktycznie zabezpiecza :biggrin:Dal zainteresowanych, dostepny jest na allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikosław Opublikowano 5 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2006 Ja poszedlem za namowa i zakupilem TIROL. Zobaczymy czy to faktycznie zabezpiecza :PDal zainteresowanych, dostepny jest na allegro. To ja mam prośbę do Ciebie Ciho :P, skoro i tak już ten tirol kupiłeś to - jak go zainstalujesz - zrób przysługę wszystkim kolegom i zainscenizuj mały najazd na gwóźdź np. przednią oponką - (jakby nie zadziałał to zawsze łatwiej z przednim kołem). Najlepiej zrobić to chyba na terenie zakładu wulkanizacyjnego :D.Jestem przekonany, że za taki test będą ci wdzięczni wszyscy, którzy szukają skutecznego specyfiku 'anty-kapciowego'.A i Ty będziesz wiedział na czym stoisz i czy naprawdę możesz czuć się bezpieczniej. Z góry dziękuję za uwzględnienie mojej prośby. :biggrin: Szacuneczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ciho Opublikowano 5 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2006 Mikoslaw, powiem tak :biggrin: nie zrobie tego teraz bo mam gumke jeszcze noweczke na przedzie, ale niebawem skonczy mi sie tylnia. Jak juz bedzie wolala o wymiane, wtedy potraktuje ja jakims konkretnym gwozdziem :D i zdam relacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardan Opublikowano 5 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2006 (edytowane) Czyzby nikt na forum nie znal :biggrin: Wierzyc mi sie nie chce :D Edytowane 5 Lipca 2006 przez kardan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikosław Opublikowano 5 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2006 Czyzby nikt na forum nie znal :biggrin: Wierzyc mi sie nie chce :D Kogo? czego? :P ...nie znał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardan Opublikowano 6 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2006 Kogo? czego? :D ...nie znał.Sześć postow powyzej :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikosław Opublikowano 6 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2006 Sześć postow powyzej :icon_mrgreen:Coś mało precyzyjnie to określiłeś, nie wiem od którego liczyć te 6... :D ...cóż, musze sobie jakoś z tym radzić... ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi