Wilq Opublikowano 9 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2006 Jak w temacie. Panwie mają może pojęcie gdzie mógłbym naszprychować koło przednie do Janka, bo uznałem że serwis rowerowy to jednak nie bedzie najlepsze miejsce :buttrock: ?? Dodam jeszcze że najlepiej w okolicach Oświęcimia.Z góry dzięki za odpowiedzi PozdroWilq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grabster Opublikowano 9 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2006 Witam!Skocz na forum Junaka Pomorskiego, jest tam kapitalny artykuł napisany przez michał z , może sam spróbujesz, Podaje link: http://junak.ekoma.pl/article.php?story=20060403195656659 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PROC Opublikowano 9 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zaplecenie szprych to prościzna i zrobisz to sam bez problemu. Do centrowania trzeba mieć już trochę umiejętności i cierpliwość. Wycentrowanie koła zrobi każdy fachowiec bez względu czy robił koła rowerów czy motocykli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobuz1 Opublikowano 9 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2006 Witam, dobry ten artykuł "Michała Z", napewo pomoże koledze "Wilg" z wycentrowaniu swojej felgi ponieważ w tym artykule jest wszystko opisane krok po kroku:) Zreszta ja też skorzystam jak bede centrowal fele w jakims moto.Pozdrawiam - Julas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wilq Opublikowano 9 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2006 Junaka Pomorskiego juz czytałem :icon_question: ale pytam bo słyszałem o zakładach wykonujących centrowanie komputerowo... jak takiego nie znajde bede sam to robił... może się czegoś nowego naucze :banghead: A i jeszcze jedno... Kobuz1 mój nick to Wilq... nie Wilg :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jantarski Opublikowano 9 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2006 Witam, przerabiałem to i na prawdę niema w tym nic trudnego wymaga trochę cierpliwości i czasu, a czytając Junaka Pomorskiego to faktycznie dobry opis krok po kroku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobuz1 Opublikowano 9 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2006 Buehe, no niech Ci bedzie Wilq a nie Wilg:) Mówiac centrowanie komputerowe przypuszczam że masz na mysli WYWAŻANIE, tzn zakladaja koło na takš maszyne i wyważaja, i maja odczyt podany na komputerze:) Moze o to Ci chodzi??Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kierowca bombowca Opublikowano 10 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2006 pozwolę sobie jeszcze dodać, że norma na bicie koła w motocyklach ( i na boki i góra-dół) wynosi +/-1mm :) pozdrawiam wszystkiech pozytywnie zakręconych :icon_question: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobuz1 Opublikowano 10 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2006 pozwolę sobie jeszcze dodać, że norma na bicie koła w motocyklach ( i na boki i góra-dół) wynosi +/-1mm Buhehe, w takim razie mój moto jest "niesprawny technicznie:D:D" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herflik Opublikowano 11 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2006 czeee Smiejesz sie kobuz1 bo Twój motorek nie przekracza setki , jak zaczniesz jezdzic troche szybciej z krzywymi kołami to zobaczymy czy bedzie Ci do smiechu :notworthy: pozdrawiam herflik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobuz1 Opublikowano 12 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2006 ale mi dowaliles Herflik..hahaha.. motorków mam 7 i wcale nie zalezy mi żeby były w nich scigacze bo to weterany.. Na codzien jeżdże WSK 175 "Kobuz", i zdziwilbys sie co to potrafi jak na weterana.. zreszta na pierwszy rzut oka wiekszosc osób mówi że to jakas stara honda.. Zreszta jak Ci napisze ze jezdze nim w trasie 120km/h to i tak mi nie uwierzysz..wiec co sie bede rozpisywal:)Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kierowca bombowca Opublikowano 12 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2006 (edytowane) kobuz: co do osiągów WSK - zgadzam się w 100%Dobrze zrobiona 175 ma start z miejsca zdecydowanie lepszy od etz 251 (!!), prędkość 120 km/h wcale nie jest dla niej straszna. a jeśli chcesz się dowiedzieć coś więcej na temat centrowania kół - to zajrzyj do fachowej literatury motocyklowej :biggrin:napewno dowiesz się o wielu ciekawych sprawach związanych z mechaniką motocyklową, o których wcześniej nie miałes pojęcia :clap: pozdrawiam wszystkich, a w szczególności kręcących nyplami :cool: Edytowane 12 Czerwca 2006 przez kierowca bombowca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobuz1 Opublikowano 12 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2006 Siema, kierowco bombowca:D:D Dzieki za poparcie! Wiesz, nie to żebym sie chwalił jak jaki burak ile to nie leci moja Wiesia.. No ale taka prawda że WSK 175 ma zajebisty start:)Mój kobuz w prawdzie weteran w oryginalnym lakierze i chromach, ale na szerokich oponkach i troszke podniesionych tylnich teleskopach wyglada całkiem Nakedowo:) A że nie mam żadnego typowo sportowo - turystycznego motocykla, wiec nadrabiam zakladajac do kobuza szersze oponki, no i gaznika mam od yamahy RD (stabilniejsze obroty i lepsze mieszanie mieszanki)-te modernizacje to raczej nie jest wies tiuning..W niedalekiej przyszlosci moze Suzuki Banditen:) A wtedy zrobie kobuza na całkowity oryginal:)Pozdro kierowco bombowca:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herflik Opublikowano 12 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2006 czeee Zle mnie zrozumiales .. nie chcialem nikomu "dowalac" . Zwyczajnie chodzilo mi o to ze ponizej 100km/h krzywych kól i tym podonych niesprawnosci sie nie odczuwa . A moim zdaniem to ujma dla szanujacego sie mechanika jezdzic niesprawnym sprzetem :biggrin: pozdrawiam herflik ps . moja wiara w osiagi Twoich sprzetow nie ma nic do tematu .. choc w sumie to nie mam podstaw zeby Ci nie wierzyc bo sam jeżdzę 175-piątką :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kierowca bombowca Opublikowano 12 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2006 czyli ustaliliśmy, że WSK 175 to dobry sprzęt, a koła muszą się mieścić w normie :biggrin: przy okazji: orientujecie się ile teraz trzeba dać w Waszej okolicy, najlepiej rolnikowi za wyprowadzoną z szopy "czterobiegówkę"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi