Skocz do zawartości

COŚ puka i żęzi ;/

(Borys)
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

mam taki problem jechałem motorem zaczełem przyspieszać i w pewnym momecie poczułem pukanie na lewej podnóżce wróciłem do domu dałem bratu zeby sie przejechał

powiedział ze nic nie czuje zostawiłem motor na noc na 2 dzień rano chodził jak mazenie nie kupał nie żęził... pojechałem z kumplem i znowu go przycienełem zaczeło pukac i wracam do domu jade wolno słysze taki dźwiek jak by mały metalowy fragment czegoś udeżył o asfalt... zaczelo bardzo mocno stukac myslałem ze łozysko w tylnym kole ale wymieniałem niedawno zastanawiam sie jeszcze na urwana przezyna w sprzegle albo chyba co najgorsze ze cos padło w przeniesieniu napedu ;/

daj mu ostro pod dupie zeby sie zgrzal i to cos zaczelo pukac nastepnie postaw go na czyms zeby tylnie kolo nie tarlo odpal wrzuc 2-3 i zostaw go zeby sie krecilo i szukkaj slucchaj co puka stuka

żecz w tym ze jak tylne koło nie dotyka ziemi ( nie ma obciazenia ) to nic nie puka... jeszcze jest sprawa tego typu ze jak go sie pcha zgaszonego do przodu lub do tyłu to coś raz na jakiś czas puknie ( nie regularnie i czesto puka jak jes przechylony w którąś strone)...

Kurde, chlopaki...:wink:

To co wam puka to mysle ze to jest lancuch ktory chaczy sobie o prowadnice, czy o wahacz. I on sobie puknie, jak metal o metal. Pewnie borys wczesniej nie slyszal takiego pukania, dlaczego?? Bo lancuch z biegiem czasu sie rozciaga, i staje sie luzniejszym co pozniej slychac te stuki i puki.