Dario.G Opublikowano 10 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2006 Nadal nie wiem gdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 10 Czerwca 2006 Administrator Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2006 ostatnio tata mój miał podobnie jak w twoim opisie wygiętą felgę tylko że w katamaranie, za całą naprawę zapłacił 100 zł i nie ma nawet śladu po spawaniu. A co ma spawanie do prostowania? Ja nie piszę o spawaniu popękanej felgi motocyklowej, tylko o jej prostowaniu. A to się robi na specjalnych prasach oraz maszynach do zdejmowania nadmiaru aluminium. Spawać można stalową felgę w aucie na 4 kołach, ale nie cieniutką felgę aluminiową w motocyklu! Przynajmniej ja nie polecam.pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobuz1 Opublikowano 10 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2006 HEy, co do zastosowania młotka to mialem na myli tylko felge od Pannoni, czyli szprychowe, stalowe, koło! A nie aluminiowe felgi.. przeciez wiadomo że fela aluminiowa z oponka bezdetkowa musi byc idealnie prosta i szczególnie gładka w miesjcach przylegania oponki.JA wspomnialem o prostowaniu młotkiem gumowym, a nie metalowym (pokaleczyłbym wtedy felge..). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dario.G Opublikowano 11 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2006 Kobuz, oczywiście wiem co miałeś na myśli. o twojej Panonki fele mozna wyklepać młotkie gumowym lub drewnianym. Dominik, w HRG wykanają taka naprawe? Jakie koszta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dario.G Opublikowano 11 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2006 Pytanie mam jeszcze takie: jak myślicie , da radę przejeździć z taka felgą do końca sezonu? Nie zedrze opony , nie rozwali łożysk itp? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi