Navy Opublikowano 8 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2006 Kawa ZXR. (gazniki od zx6)... Problem jest następujacy: ...jak sie rozgrzeje silnik do tem. optymalnej to ....nie chce odpalić!!!..jak chwilowo "przytkałem" wlot powietrza, odpala bez problemu z tym że nie osiąga większych obrotów - no bo brakuje mu powietrza - normalka.Ale co jest że nie chce odpalać "na ciepło"???? (nieraz tak jakby załapywał/jakby miał mało paliwa czy coś...)Filtr powietrza o.k.Gazniki czyste..Tylko może coś z śrubami składu mieszanki, bo bawiłem sie nimi i teraz ustawiłem je na 2obr/wykrecone...Z tego co wiem to powinno być chyba 2,5, ale czy to ma takie wpływ????Pozdrawiam i prosze o podpowiedzi..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ventura Opublikowano 8 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2006 WItam! Z teo co mi wiadomo i to na co mogę Ci wskazać to zawory. Musisz zrobć regulacje bo mają za małe luzy. A ponadtto sprawdź szczelność wszystkich opasek na gaźnikach i kolektorach ssących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zxr Opublikowano 8 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2006 U mnie w zxr działo się tak samo,jak był ciepły to niechciał palic,,regulacja zaworów nic nie pomogła ,po zdjęciu głowicy okazało się że były malutkie pęknięcia między zaworami,które pewnie powiększały sie jeszcze bardziej gdy był ciepły. Zrób regulację zaworów(bo zawory mogą miec za małe luzy) jeżeli to nie pomoże to zdejmij głowice i zobacz czy nie jest popękana. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ventura Opublikowano 8 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2006 Czyli dobrze naprowadziłem na temat. Coś nie tak z ciśnieniem sprężania na rozgrzanym moto. Przypominam że jazda na zbyt małych luzach zaworowych powoduje wypalanie samych zaworów jak i gniazd zaworowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yahoo Opublikowano 8 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2006 Kawa ZXR. (gazniki od zx6)... Problem jest następujacy: ...jak sie rozgrzeje silnik do tem. optymalnej to ....nie chce odpalić!!!..jak chwilowo "przytkałem" wlot powietrza, odpala bez problemu z tym że nie osiąga większych obrotów - no bo brakuje mu powietrza - normalka.Ale co jest że nie chce odpalać "na ciepło"???? (nieraz tak jakby załapywał/jakby miał mało paliwa czy coś...)Filtr powietrza o.k.Gazniki czyste..Tylko może coś z śrubami składu mieszanki, bo bawiłem sie nimi i teraz ustawiłem je na 2obr/wykrecone...Z tego co wiem to powinno być chyba 2,5, ale czy to ma takie wpływ????Pozdrawiam i prosze o podpowiedzi..... Problem z odpalaniem na ciepło jest całkiem typowy dla w zasadzie wszystkich gaźnikowych ZX-6R. Gdzieś czytałem, że ma to związek z nieszczęsnymi dolotami ciśnieniowymi do Ram-Airu. Próbowałeś odpalać dodając lekko gazu? W mojej obecnej, i poprzedniej szóstce - lekkie dodanie gazu pomaga/ło. Na zimno pali normalnie? Nie wiem jakie przełożenie mają moje doświadczenia z szóstką na pracę Twojego motocykla, bo jest on ostatecznie kombinowany z kilku, jak sam piszesz - ale na upartego, jeżeli na tych gaźnikach problem występuje w 6, to nie byłoby dziwne, gdyby występował także w innych sprzętach z tymi gaźnikami. Swoją drogą jeżeli nie wiesz kiedy była robiona ostatnia kontrola luzów - pędź do serwisu póki jeszcze możesz. Akurat zaniedbania w zakresie luzów zaworowych potrafią odbijać się cholernie kosztowną czkawką, zwłaszcza w starych kawach (ale nie tylko). --pzdryahoo & 636RT '02 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi