redik Opublikowano 8 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2006 Panie i Panowie,Mam pytanie, pewnie i naiwne ale jestem mniej niz poczatkujacy, wiec prosba o wyrozumialosc.Tak sobie przegladalem forum i szukajac motoru dla siebie zdecydowalem sie na XJ 600. Ogladam ogloszenia i jest bardzo duzo takich sprztow z lat 91-95.Nie znam sie na mechanice, no i zasadniczo przedsezonowo oddawalbym swoj sprzet do profesjonalistow. Ale pytanie jakie mam to czy taki wiek motoru to nie za duzo? Czy to pojezdzi bez generalnego remontu? Ja wiem ze tak naprawde najwazniejsze jest przebieg i sposob obchodzenia sie ze sprzetem... Acha, pewnie czesc z was oddaje motory do przegladu przed sezonem. Pytanie dziwne, ale.... jak wy je tam transportujecie???? Jezdiecie na nich, kombinujecie przyczepke czy co??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d8-vid Opublikowano 8 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2006 Dobra decyzja z XJ 600.Wiek motocykla oczywiscie nie ma wiekszego znaczenia. Najwazniejszy jest stan techniczny pojazdu i jak jednoslad bedzie przez ciebie eksploatowany. Jezeli trafisz na zonka to pojezdzisz krotko. Jezeli ude ci sie zakupic dobre moto i nie bedziesz go katowal to mysle ze spokojnie mozna nim zrobic 100 000km do generalki btw: http://republika.pl/chudzikj/XJ600.htmpoczytaj. fajna stronka :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redik Opublikowano 8 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2006 Dobra decyzja z XJ 600.Wiek motocykla oczywiscie nie ma wiekszego znaczenia. Najwazniejszy jest stan techniczny pojazdu i jak jednoslad bedzie przez ciebie eksploatowany. Jezeli trafisz na zonka to pojezdzisz krotko. Jezeli ude ci sie zakupic dobre moto i nie bedziesz go katowal to mysle ze spokojnie mozna nim zrobic 100 000km do generalki btw: http://republika.pl/chudzikj/XJ600.htmpoczytaj. fajna stronka :buttrock: dziekuje za stronke, naprawde fajna. Problem w tym ze tak naprawde przed zakupem to motor mozna ocenic wizualnie, bebechow sie nie obejrzy, zreszta w moim przypadku to niewiele by dalo;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NEH Opublikowano 8 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2006 XJ`ka jak na początek to doskonały pomysł.Jak juz d8-vid napisał wiek nie ma wiekszego znaczenia.Najważniejszy jest stan techniczny, bo jezeli kochasz i dbasz o swoje moto, to nawet rocznik 80 bedzie lepszy niż niektóre z roku 2002.Ważne żeby motocykl nie był bity centralnie, tzn. zeby nie był krzywy. W aucie da sie jeszcze "naprostować" a przy moto sprawa wygląda troche gorzej.Udanego zakupu.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati_mot Opublikowano 8 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2006 A co do Xj-tek to napisal koles ze niektóre wersje mialy 73 KM tyle ze z tego co patrze na allegro wiekszosc ma 50KM czyżby zdławione? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d8-vid Opublikowano 8 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2006 dziekuje za stronke, naprawde fajna. Problem w tym ze tak naprawde przed zakupem to motor mozna ocenic wizualnie, bebechow sie nie obejrzy, zreszta w moim przypadku to niewiele by dalo:buttrock: Niestety tak jest. Nie mozemy dokladnie dowiedziec sie wszystkiego o stanie technicznym motocykla. Jezeli jestes zielony w tym temacie to mozesz przy zakupie motocykla zabrac ze soba jakiegos znajomego ktory zna sie na rzeczy i pomoze ci ocenic czy dany motocykl ma realny przebieg i czy byl katowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi