Skocz do zawartości

Spawany karter, bandit600 2004 r

lowrider
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. mam problem .mam na oku bandita 600 ale jest jeden problem.przy deklu ma spaw na karterze. spaw jest tuz przy deklu obok sruby mocującej. ma dlugosci ok 2cm.gosc w komisie mi mowi ze bylo tam pekniecie i sie pocilo. spaw jest ponoc wykonany profesjonalnie, a motor byl jezdzony i sprawdzany...zastanawia mnie czy istnieje prawdopodobienstwo ze nie wytrzyma to cisnienia....nie wiem co robic...

Edytowane przez lowrider

jesli spaw wyglada na dobrze zrobioony nie ma się czego bać napewno nie bedzie ciekło.ja mam spawane obie pokrywy boczne i nic nawet sie nie spociło.Jesli to jest powód twojego wahania to nie przejmuj sie jesli silnik pracuje bez zbędnych efektów to kupuj smiało.

Pod warunkiem profesjonalnego wykonania - jak wyżej. O ile Ci walory estetyczne nie przeszkadzają. No i przy ewentualnej sprzedaży będziesz miał problem, bo potencjalny nabywca będzie kręcił nosem. Poza tym jeśli pęknięty jest karter silnika. to popatrz czy moto nie posiada jeszcze innych śladów napraw...

A ciśnienia to tam nie ma prawie żadnego (w rozumieniu wytrzymałości połączeń spawanych oczywiście).

Pod warunkiem profesjonalnego wykonania - jak wyżej. O ile Ci walory estetyczne nie przeszkadzają. No i przy ewentualnej sprzedaży będziesz miał problem, bo potencjalny nabywca będzie kręcił nosem. Poza tym jeśli pęknięty jest karter silnika. to popatrz czy moto nie posiada jeszcze innych śladów napraw...

A ciśnienia to tam nie ma prawie żadnego (w rozumieniu wytrzymałości połączeń spawanych oczywiście).

mial robioną delikatną kosmetyke oprócz tego. sztyca cala, lagi nietkniete. spaw nie jest mocno widoczyn bo ma ok 2-3cm takze to mi nieprzeszkadza.bede jechal po niego z gosciem co ma warsztat z motorami takze mysle ze on mi powie co i jak:) big thx za pomoc

Proponuję dobrze rozgrzać silnik i dokładnie przyjrzeć się spoinie czy nie cieknie olej.Kubowaliśmy z kumplem cebre po małym dzwonku i tam taż była mała napoina na karterze, niestety jak moto dostało trochę temperatury pojawił się olej.Pzdr.

Spaw jest po deklem impulsatora (po prawej stronie silnika) ?

Jeśli tak to mogło się zdarzyć że trafiony został też czop wału na którym siedzi impulsator co w przyszłości może (ale nie musi) spowodować problemy z krzywym wałem

na szczeście?!?! spaw jest z lewej strony na wysokosci odboju. jest on na otworze i bliskiej okolicy z gwinetm do mocowania dekla

przygladowe fotki na innych motorach:

bandit12zg.th.jpg

suzukigsf120097bikepics4408260.th.jpg

troche slabo zaznaczylem ale widac o co chodzi:)

Edytowane przez lowrider

Problemów to raczej nie powinieneś z tym mieć. A bajek o poceniu to lepiej nie słuchaj,bo naj się moto poci to się wymienia uszczelkę a nie spawa. Moto napewno było położone i dlatego jest spawnięte a pokrywa boczna jest założona druga.

zgadza się, a jesli miejsce to nie było odpowiednio oczysczone z oleju nie zespawa się dobrze ,nie przejmuj się tym spawem ktoś kto ma możliwość spawania aluminium napewno wie jak to się robi.

PzDR seba

mialem sie pochwalic to sie chwale;) twarz zamazana gdyz to moj tesciu na nim siedzi a nie wiem czy by sobie zyczyl ...

http://img129.imageshack.us/my.php?image=p61065465oq.jpg

http://img141.imageshack.us/my.php?image=18vd2.jpg

jeszcze tylko mam pytanie. jak sie przestawia zegarek w tym bandicie??ja tam widzialem tylko przyciski do resetowania stanu licznika i zmiany z dziennego na ogolny.

hmmm czyli nikt nie wie jak przestawic zegarek?? :)

. :icon_question:

Edytowane przez lowrider

Ku..a sprzęcik gite dla mnie wyglada jak nówka ,życze miłej i bezproblemowej eksploatacji .

Co do tego zegarka to spróbuj sciągnąc z neta manuala moze tam będzie .

jak nie znajdziesz to uderz do mnie na GG ,to podam Ci namiar na kolesia który ma ich od groma.

PzdR seba