YAGO Opublikowano 11 Maja 2003 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2003 tak jak w temacie-jak pociagne za wal od strony alteranatora to przesunie sie o 1mm?bylo juz tak w zeszlym roku ale myslalem ze to mi sie wydaje i jezdzilem cale wakacje bez problemow... CO Z TYM ZROBIC? remat byl robiony w zeszlym roku Cytuj Usługi IT - www.tricori.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pipcyk Opublikowano 12 Maja 2003 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2003 Masz luźne gniazda łożysk w kadłubie albo czopy wału są luźne w łożyskach. Po wyjęciu simmeringu od strony alternatora powinno być widać co w czym się rusza. Osobiście nie jeździł bym na wale z luzem osiowym. Są rożne sposoby naprawy ( tylko nie punktowanie czy podobne historie) można użyć jakiegoś kleju lub jakiegoś preparatu – tyle że cieżko później będzie z demontażem. Z wytaczaniem gniazd w kadłubie a potem wpasowywanie jakiejś tulei bym się nie bawił. Ten kto to będzie robił może to spieprzyć , a nowy kadłub sporo kosztuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YAGO Opublikowano 12 Maja 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2003 sparadze... ale to lozyska sie sowaja w karterach-chyba napewnodzwonilem juz do mego mechanika ktory mi to skaldal i powiedzial ze mam wpakowac te metalowe piersciennie co sa pomiedzy lozyskiem a simeringiem i tak skasuje luz i bedzie ok-mowil ze tak robi w krosowych KTM i wszystko graCo TY NA TO?simringi da sie spokojnie wyjac i wlozyc od zewnatrz?-jakies rady co do matarzu? Cytuj Usługi IT - www.tricori.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pipcyk Opublikowano 13 Maja 2003 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2003 Nie wiem czy to jest najlepszy sposób. Chodzi o to że kadłub i wał się rozszerzają przy nagrzewaniu motocykla tyle że nie tak samo. Oryginalne niemieckie łożyska maja niewielki luz który się kasuje po nagrzaniu silnika. Nie wiem , ja bym wolał posadzić na jakimś kleju lub preparacie które są coraz szerzej dostępne właśnie przeznaczone do takich luźnych łożysk.Co do simmering to po wyjęciu raczej nie będzie się już nadawał do dalszej eksploatacji. Możesz wyjąć simmering ale będziesz musiał założyć nowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YAGO Opublikowano 13 Maja 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2003 wiem ze stal i aluminium maja rozna rozszerzalnosc :D i wiem ze jak wydlubie simering to musze wpakowac nowy :D chodzi o to ze niechce rozbierac silnika.. a niewiem bo ety jeszcze nie rozpolawialem czy da sie wyjac simeringi bez rozkladania silnika tzn od zewnatrz?POZDRAWIAM! Cytuj Usługi IT - www.tricori.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viperPL Opublikowano 13 Maja 2003 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2003 Siema . Tak da sie wyjąc simeringi bez rozpolawiania silniczka a nawet da sie wyjac je tak zeby nie ulegly uszkodzeniu;-)). P.S jesli masz silnik 250 ccm to pamietaj aby simering od strony sprzegla byl wlozony sprezynka w strone sprzegla ( tak jak w katalogu :D) ) na gazie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YAGO Opublikowano 14 Maja 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2003 viper czyli od strony sprzegla wewnetrzna strona do wewnatrz? Cytuj Usługi IT - www.tricori.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viperPL Opublikowano 14 Maja 2003 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2003 Yago , od strony sprzegla spręzynką na zewnątrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klubbheads Opublikowano 15 Maja 2003 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2003 co moze sie stac jak spręzynka jest do wewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi