TytusDS Opublikowano 3 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2006 Witam mam problem bo rozmawiałem z róznymi ludzmi i każdy co innego mówi . Aby rozłozyć silnij w FJ 1100 da sie to zrobic dostac do skrzyni bez ściagania cylindrów i głowicy ??? chce to zrobić poniewaz mam rozwaloną 2 i chce skrzynie wymienic NAPISZCIE ja kto tam jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 3 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2006 Jesli cokolwiek chcesz tam robic to musisz zaczac od zakupu serwisowki.Druga to odpowiednie narzedzia, mlotkiem i srubokretem niewiele zdzialasz. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GANER Opublikowano 4 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2006 Witam http://www.fj1100.com/pages/2ndgear.htm Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TytusDS Opublikowano 4 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2006 Narzędzia wszystko ja mam tylko poprostu niewiem ile to roboty czy trzeba zdejmowac cylindry zeby rozkrecic kartery czy nie ma takiej potrzeby bo ja chce wymienic zebatke 2 biegu bo siadła mi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 4 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2006 (edytowane) Sposob naprawy przedstawiony jest w tekscie angielskim powyzej, rowniez niezbedne narzedzia i materialy. Nie jest napisane ze wymienic trzeba wszystkie oringi ktore wyjete zostaly przy okazji rozbiorki, wiec ja o tym pisze.Piszesz ze masz wszystkie narzedzia, Torxy tez ? Klucz dynamometryczny ?Co z trzymaniem kosza sprzeglowego ?Po wyjeciu silnika zdejmuje sie tylko boki i miske olejowa, oraz pompe olejowa i jej naped zeby sie dostac do skrzyni - rozbiera sie dol silnika a nie gore.Z samego twego pytania, jak rowniez wieku widze ze nie masz pojecia o tym co chcesz robic. Dobrze jest patrzec optymistycznie na swoje mozliwosci, ale jedna drobna pomylka w tym projekcie i stracisz silnik.Pomyslal bym raczej nad znalezieniem kogos bardziej doswiadczonego do pomocy.Co to znaczy ze chcesz wymienic skrzynie, wszystkie walki z kolami i wodzikami ?Potrzebne sa 2 kola i jeden wodzik. Adam M. Edytowane 4 Czerwca 2006 przez Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TytusDS Opublikowano 4 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2006 Adam słuchaj ja mam dostęp do tych kluczy bo mam koleszke w serwisie motocykli tylko ja sie pytam z ciekawości ponieważ koleszka mi powiedzialł ze pod cylindrem są 2 sróby trzymające z góry karter tzw niespodzianka ale ja na rysunkach tego nigdzie nie mogłem znaleść i Ty mówisz ze nie ma wiec ja się ciesze a wymienic skrzynie bo taniej kupie skrzynie czyli zebatki z wałkami używane niż nową zębatke lub wymienie na nową Doświadczenia zbytnio nie mam z japońcami bo to mój 1 japonieć POZDRO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 4 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2006 No tak, tyle ze w uzywanej skrzyni tez mozesz miec slabsza dwojke, ktora spitoli sie od razu albo w miare szybko.To znany problem tych motocykli. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TytusDS Opublikowano 5 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2006 no tak noto proponujesz wymienic 2 zebatki na nowe no w sumie tak bo slyszalem ze slabe są te 2 biegi w FJ noto reszta powinna byc git noto OK dzieki za informacje POZDRO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yamfjot Opublikowano 12 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2007 no tak noto proponujesz wymienic 2 zebatki na nowe no w sumie tak bo slyszalem ze slabe są te 2 biegi w FJ noto reszta powinna byc git noto OK dzieki za informacje POZDRO Cześć. Jak się skończyła przygoda z 2-ką?U mnie wylata przy 4500 obr/min. Jeżdżę mimo to, bo przy normalnej eksploatacji tego nie odczuwam.Nie wiem tylko, czy nie grozi to uszkodzeniem skrzyni.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 12 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2007 Skrzynie juz masz uszkodzona. Wylatujaca 2 zalatwi najpierw wodzik, a potem prowadzenie jego w bebnie prowadzacym. Wiecej nic sie nie stanie.Koszty naprawy jest delikatnie mowiac powazny. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi