Bacher Opublikowano 30 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2006 Dzięki SzydłoByłem dzis w Tychach na placu egzaminacyjnym (tam będę zdawał) w czasie egzaminu na A i już teraz dobrze wiem jak to wygląda, więć pytania są nieaktualne :icon_mrgreen: Wszystko jasne :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Opublikowano 30 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2006 ztą boczną nóżą, to mi mowił, ze jak siedze na moto to mam ja rozłożyć i jeszcze moto docisnąć od tej strony co jest podstawka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepe Opublikowano 30 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2006 . Stajesz sobie tam na tylnym hamulcu, sprzeglo, jedynka, daj duzo gazu i ruszasz jak poczujesz ze motor sie "chce" ruszyc to puszczasz tylny hamulec i wio.... a jakby Ci jechal do tylu do daj wiecej gazu. Przepraszam, że pytam, jak mam stojąc na górce na tylnym hamulcu "wrzucić" jedynkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartic Opublikowano 30 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2006 pepe - jedynkę wrzucasz na moment przed zatrzymaniem się na wzniesieniu, żebyś później nie musiał zakładać tematu 'jak to próbowałem wrzucić jedynkę stojąc na górce' :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepe Opublikowano 30 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2006 Wszystko jasne, tylko, że to był cytat z podpowiedzi dla kogoś kto ma zdawać egzamin i jest mało zorientowany co i jak. :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszJ Opublikowano 13 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hikor Opublikowano 13 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2013 ekhmmm...To, że się mieści w ósemce nie znaczy jeszcze, że robi to technicznie dobrze :)Każdym motocyklem można ósemkę zrobić.Żadna rewelacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koroviov Opublikowano 14 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 Ja nie umiałem na ZX10 z krzywą kierownica i klamką sprzęgła ustawioną w górę. Najgorsza była ta kierownica przytrzaskująca palce o bak. Cytuj "Leję na fałki i śmierdzące cwajtakty" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nem tudom Opublikowano 14 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 ekhmmm...To, że się mieści w ósemce nie znaczy jeszcze, że robi to technicznie dobrze :)Możesz rozwinąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszJ Opublikowano 14 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 Nie będę się rozdrabniał na temat techniki bo za dużo to nie wiem na ten temat, ale i tak uważam, że takim "klocem" to jest już sztuka zrobić ósemkę. Chociaż jak to nie problem to rozwiń proszę, chętnie podszkolę moją technikę jazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukimaster Opublikowano 14 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 Nie będę się rozdrabniał na temat techniki bo za dużo to nie wiem na ten temat, ale i tak uważam, że takim "klocem" to jest już sztuka zrobić ósemkę. Chociaż jak to nie problem to rozwiń proszę, chętnie podszkolę moją technikę jazdy. No ten tego... kasku nie ubrałeś :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszJ Opublikowano 14 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 A może coś więcej Panie instruktorze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hikor Opublikowano 14 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 A może coś więcej Panie instruktorze?To do mnie było? :)O technice pokonywania ósemki pisałem nie jako instruktor nauki jazdy, bo egzaminatorzy mają to głęboko gdzieś, lecz jako koleś amatorsko uprawiający gymkhanę.W podanym filmiku kierownik przyjmuje kiepską pozycję (krzyżowa), co doskonale widać na startowej stopklatce oraz nie patrzy tam gdzie chce jechać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszJ Opublikowano 14 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 To do mnie było? :)..... Nie do lukimastera :DDzięki za rady, postaram się następnym razem. Chociaż i tak uważam, że to już kosmetyka. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hikor Opublikowano 14 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 To nie kosmetyka.Pozycja krzyżowa powoduje przegłębienie motocykla. Niepotrzebnie. Nie pozwala na rozwinięcie pełnej możliwej prędkości.Z kolei patrzenie daleko w zakręt powoduje, że wcześniej wiesz kiedy odkręcić gaz i o ile.To są ważne elementy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi