PhantoM Opublikowano 31 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2006 Witam Wszystkich. :icon_twisted: Od kilku dni czytam niektore tematy. Troche popisze glupot mysle ze nie bedziecie mieli mi to za zle. Motorki hmm.. krecily mnie od dawna a wogole to scigacze ale od jakiegos czasu zaczalem zastanawiac sie nad jakims crossem czy enduro roznica dla mnie powoli znaczaca po przeczytaniu kilku postow. Nakrecilem sie hmm. mysle ze powaznie na motorek... czytam i czytam etc. pojecia nie mam i jestem zielony w tej dziedzinie, ale chce hmm. sprobowac pobawic sie w ten sport. szukam jakiegos niedrogiego prostego ale dajacego duzo przyjemnosci motorka w teren niedaleko mnie jest poligon po ktorym warto by bylo posmigac i mysle ze w moim miescie mogbym zapoczatkowac ta dziedzien sportu. Ale najpierw musze zaczac od siebie :icon_mrgreen: fundyszy nie mam za wysokich ale dla chcacego nic trudego potrzebuje czegos na poczatek i jak juz pisalem nie drogo by zabardzo sie nie wkrecic jak sie okaze ze mnie to nie bawi ;/ Ok koniec opowieci. pytanie do Was. ktore zapewnie ukazalo sie miloon razy na tym forum. Co na poczatek? Mam na oku Yamahe DT nie mam prawka A,A1 czyli cos na motorower. znalazlem na allegro oto link http://allegro.pl/show_item.php?item=107476431 czy to jest wysoka cena? ile moge mniec z takiej "maszynki" zabawy a ile moge stracic w sesie finansowym? pakujac sie w jakiekolwiek remonty. po czytaniu postow widzialem ze wiekszosc chyba mozna zrobic samemu. sorry ze sie tak rozpisalem :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BenyWzG Opublikowano 31 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2006 Ja bym tego niebrał zawysoka cena na taki rok stary na llegro jest 92 za 2,300zł.Ja tego bym neibrał.Yamaha Dt Niejest do zarzniecia to jest maszynka do posmigania po lekkim terenie :icon_twisted: wyj**ane moto pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Maciek Opublikowano 31 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2006 Datą produkcji i przebiegiem nie ma sie co kierować..Najważniejszy jest stan rzeczywisty. Wizualnie wygląda średnio(widziałem gorsze :icon_twisted:) I ja juz nie wierze w bajki ze możliwośc rejestracji na motorower...jest niezarejstrowana albo zarejestrowana. Aha i to jest wersja LC więc ma bęben z przodu też i chyba troche inne chłodzenie(też cieczą ale inne). Przypuszczam, że to nie jest 89 tylko coś starszego. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 31 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2006 ta rocznik przed 86 :icon_mrgreen: a kolorowa jak choinka :icon_mrgreen: i za aka kase niezarejestrowan to gratulacje :biggrin: ale co jak co ale kierujecie sie rocznikiem :icon_mrgreen: wole miec dt z 96 niz z 86 mimo iz roznia sie malowaniem :icon_mrgreen:jak moto ma ksiazke serwisowa i przebieg jest udokumentowany to git :icon_evil: oglonie dt jest nie do zajeżdzenia :icon_razz: ja se swoja nie mialem zadnych problemow tylko kilka wynikajacych z mojej niewiedzy :icon_twisted: np regulacji gaźnika :bigrazz: Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eloelo Opublikowano 31 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2006 mysle ze yamaha dt80 w wieku 23 lat nie była by dobrym pomyslem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SEBOOL Opublikowano 31 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2006 Hehe po jakości zdjęcia to można tyle powiedzeć co nie mowa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Ale z tego co widze NIE OPŁACA SIĘ!pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornol Opublikowano 31 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2006 mysle ze yamaha dt80 w wieku 23 lat nie była by dobrym pomyslem dokładnie. rozglądnij sie już bardziej za jakąś DT125, bo nie wiemy jak tam twoje gabaryty, ale jak masz 180cm z 70 kg chociazby to jak ty nawet na tym bedziesz wyglądać, pozatym mocy ci zabraknie przy 80, na 125 pojezdzisz już lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PhantoM Opublikowano 31 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2006 Dzieki za help.... hmm.. no tak nowe to nie jest i troche duzo kasy tez tak myslalem ale teraz jestem bardziej w tym uswiadomiony wielkie THX! :icon_mrgreen: hhmm.. i sprawa taka ze to jest sprowadzone ale ciekawe czy zarejestrowane... hhmm.. dam se z nim spokoj. ;/ Aha co do posta kornol to hmm jasne ze wolalbym 125 ale hmm.. na dowodzie osobitym czyli na motorower cos takiego kupie zarejestruje ?? hhmmm..... dla przypomnienia nie ma prawka A1,A..... . co polecicie ??? aha... to jest gosciu ode mnie z miasta mysle ze moglbym z nim wynegocjowac .. jak myslicie ile to jest warte, czy wogole jest sens sie w "to" pakowac ?? :icon_twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szopen Opublikowano 31 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2006 nie bierz pierwszej lepszej napewno bedzie jeszcze lepsza okazja ja bym ja zostawil bo nie za dobrze wyglada :icon_twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 31 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2006 nie Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PhantoM Opublikowano 31 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2006 ok uswiadamiacie mnie w przekonaniu ze nie to dobrze.... na aukcja czy komisach widze duzo ladnych yamaszek ale wszystkie gdzies na polodniu.... znacie jaies komisy na polnocy naszego piknego kraju... PS a jak jest z pojemnoscia 125cm... ?? na dowod da rede ?? aha jeszcze mam to http://allegro.pl/item105536515_yamaha_dt_...na_w_kraju.htmlstarsze od poprzedniego ale.... hhmm... wyglada na zadbane... nie chce skakac w gleboka wode bo naprawde narazie sie najaralem na motorek i nieiwem (dopoki nie kupie) czy to mnie kreci ..... :icon_twisted: coz ja poczynic mam ?? ;/ :icon_mrgreen: :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moto_boY Opublikowano 31 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2006 ja bym nie kupowal takiego starocia.Najlepiej to zrob sobie prawko i bedziesz mial duzo wiecej opcji...A kupowac 80 DT to sie za bardzo nie najezdzisz. 125 juz lepiej,ale bez prawka...Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornol Opublikowano 31 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2006 wiesz, byłbym nie moralny gdybym ci to zaproponowal,ale moge tylko wspomnieć że ludzie rejestrują 125/ motorowery czyli jezdzisz na dowod.choc osobiscie powinni to zmienic bo nawet jak dac skuter komus kto ma 18 lat, no a nawet nie wiem czy znaki rozpoznaje, dla mnei z deka chore. pamietaj ze po zakupie 125/50 musisz zglosic zmiane pojemnosci- no, ale co zrobisz sam to już twoja sprawa :icon_twisted: w każdym badz razie taka jazda jest nie legalna i glupi dzwon, ktos cie potraci delikatnie nawet czy cos, wiadomo ze masz 125 a nei masz uprawnien. radzilbym ci podzbierać na kategorie A wtedy zrobić i kupić 125 i jezdzic legalnie.Pozdrawiam wiesz, byłbym nie moralny gdybym ci to zaproponowal,ale moge tylko wspomnieć że ludzie rejestrują 125/ motorowery czyli jezdzisz na dowod.choc osobiscie powinni to zmienic bo nawet jak dac skuter komus kto ma 18 lat, no a nawet nie wiem czy znaki rozpoznaje, dla mnei z deka chore. pamietaj ze po zakupie 125/50 musisz zglosic zmiane pojemnosci- no, ale co zrobisz sam to już twoja sprawa :icon_mrgreen: w każdym badz razie taka jazda jest nie legalna i glupi dzwon, ktos cie potraci delikatnie nawet czy cos, wiadomo ze masz 125 a nei masz uprawnien. radzilbym ci podzbierać na kategorie A wtedy zrobić i kupić 125 i jezdzic legalnie.Pozdrawiam a w tego wiekowego sprzeta sie nie pchaj, taka moja rada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PhantoM Opublikowano 31 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2006 thx a wogole to na moja wage tj. prawie 80kg i wzrost 178 cm Yamaha Dt 80 kiepsko bedzie sie spisywala jestem za ciezki a motor ma za mala moc ... ? si ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Web Master Opublikowano 31 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2006 zastanow sie nad dr125 - zajbis*y 4sow a jak dasz jeszcze przelotowy tlumik i troche ja odchudzisz to naprawde mozesz na niej czarowac!....zobacz sobie moją: http://www.bikepics.com/members/vajda i przemysl co ci proponuje :icon_twisted: dr125se to naprawde fajna maszynka pozatym silnik nie do zajechania i trwalszy niz w 2t - jak dobrze poszukasz to znajdziesz taka w dobrej cenie - ja za swoja dalem 2300zl. PS. taka mozesz nawet do pionu postawic - mi sie kilka razy udalo ale nie zeby sama szla :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi