lewyp600 Opublikowano 30 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2006 Witam!Macie jakis sprawdzony srodek na czyszczenie plastikow?? I czy mozna plastiki potraktowac jakims woskiem??I czym czyscicie felgi?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałKaczmar. Opublikowano 30 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2006 Ja najczesciej uzywam plynu do spryskiwaczy, dobrze rozpuszcza smar i tlusty olej, ale przy mocniejszej polerce felg sciera lakier - oczywiscie nie tak mocno jak beznyna czy rozpuszczalnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ventura Opublikowano 30 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2006 Oczywiście mowa o plastikach nielakierowanych? Lakierowane oczywiście normalnymi środkami do lakieru nawet z woskowaniem 2 razy do roku. Pozostałe nielakierowane szczerze odradzam komtaktu z woskiem. Najlepiej umyć te zatłuszczone i pozostałe też jakąłś pospolitą pianą nawet typu Lud...ik A następnie kup Plack do czyszczenia desek rozdzielczysz w samochodach i je nim potraktuj.Będą miały nasycony kolor a nie popielaty wypalony od słońca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxv Opublikowano 30 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2006 Bamp do zderzaków :buttrock: Autoland ....zrobi co trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witson Opublikowano 30 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2006 Ja np mam Yz i miałem strasznie plastiki porysowane na osłonach amorków. Potraktowałem je papierem wodnym i wygląda to o niebo lepiej, teraz myśle kupić coś na wiertarke jakiś wodny papier i jeszcze raz tym przejechać może jeszcze lepiej będzie. Plastiki wiadomo wyblakły już i są porysowane od gleb kamieni i piachu. Jak ktoś ma lepszy patent to niech napisze, Jeszcze pytanko bo chce dorobić ślizg łańcucha z plexi bo na allegro kosztuje 59zł :buttrock: czy to zda egzamin czy może ktoś dorabiał z czego innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati27d Opublikowano 30 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2006 chyba ten slizg z plexi szybko sie zetrze ja kiedys dorabialem .... z ebonitu ale tez nie byl taki dobry jak orginal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexx Opublikowano 31 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2006 Na plastiki najlepsza jest pasta FARECLA wiem bo spawam to świństwo i lecze ubytki. A na lampy nplastikowe jak są porysowane to pasta do zębów ( wiem głupio się czyta ale najlepsza ) Felgi też farecla a części silnikowe np kartery to płyn do mycia silników tak się wgryza że masakra dla brudu uważajcie tylko na naklejki bo mogą zejść. Powodzonka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi