Tomek xj550 Opublikowano 28 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2006 http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=106500600Chciałbym kupić fajnego integrala w rozsądnej cenie i natknąłem sie na Lazer.Poradźcie mi czy warto go kupić bo może ktoś ma i uzywa.Na Allegro jest tańszy o 100 zł niz gdzie indziej. Cytuj GPZ500S->XJ550->GSX600F->ZZR1100->GSF600N Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=Mefisto=- Opublikowano 28 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2006 (edytowane) Witam, ja powiem tak....jak dla mnie nie jest to kask adekwanty do maszyn jakie posiadasz, a co za tym idzie do prędkości jakie rozwijasz. Prawda jest taka, że jest to kask dobry na skuter.... Sądząc po cenie to nie będzie zapewniać należytej ochrony, osłony przed wiatrem itp....jeździłem podobnymi i wiem co mówię :wink: Ja jak znajdę cos dla Ciebie to podam linki :biggrin: :bigrazz: Edytowane 28 Maja 2006 przez -=Mefisto=- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek xj550 Opublikowano 28 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2006 Witam, ja powiem tak....jak dla mnie nie jest to kask adekwanty do maszyn jakie posiadasz, a co za tym idzie do prędkości jakie rozwijasz. Prawda jest taka, że jest to kask dobry na skuter.... Sądząc po cenie to nie będzie zapewniać należytej ochrony, osłony przed wiatrem itp....jeździłem podobnymi i wiem co mówię :wink: Ja jak znajdę cos dla Ciebie to podam linki :biggrin: :bigrazz:No właśnie.Na fotce źle nie wygląda ale tym nie mozna sie sugerować.Najlepiej trzebaby go przymierzyć itd.Dlatego czekam na opinie posiadaczy. Cytuj GPZ500S->XJ550->GSX600F->ZZR1100->GSF600N Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maras Opublikowano 28 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2006 Czesc nie moge powiedziec nic o tym kasku ale moge doradzic: pozycz,sprzedaj cos odwiedz dawno nie widziana babcie itp. ale kup cos lepszego na dluzsza mete sie oplaci i docenisz podczas uzytkowania. Szkoda kasy ! ale moze ten model nie jest zly slyszalem ze lazer to dobra firma tyle ze te tansze modele to zawsze bardziej na skuter... .sam kupilem tanszego sharka i zaluje troche ze nie dolozylem. Pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agabusa Opublikowano 29 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2006 Czesc nie moge powiedziec nic o tym kasku ale moge doradzic: pozycz,sprzedaj cos odwiedz dawno nie widziana babcie itp. ale kup cos lepszego na dluzsza mete sie oplaci i docenisz podczas uzytkowania. Szkoda kasy ! ale moze ten model nie jest zly slyszalem ze lazer to dobra firma tyle ze te tansze modele to zawsze bardziej na skuter... .sam kupilem tanszego sharka i zaluje troche ze nie dolozylem. Pozdro! Racja!!! :biggrin: ...Ja mam Lazerahttp://moto.allegro.pl/show_item.php?item=106826359 Nie do konca jestem z niego zadowolona : wieje, paruje niemilosiernie, a te wywietrzniki to jakas sciema, bo czy zamkniete,czy otwarte to i tak jest beznadzieja....a powyzej 110-120 wyje w nim jak w pociagu parowym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek xj550 Opublikowano 29 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2006 Obecnie mam kask OSBE z przesłoną przeciwsłoneczną.Jestem bardzo z niego zadowolony.Dla pasażera mam również kask firmy OSBE ale otwarty a skoro kupiłem Suzi to przydałby się integral bo w otwartym nie da sie wytrzymać przy większych prędkościach dlatego pomyślałem że sobie kupię nowy kask a ten obecny będzie dla pasażera.Szukałem troszkę w sieci i ten Lazer wydał mi się interesujący ale na fotce to nawet Tornado wygląda profesionalnie ;-).Dzięki za wasze opinie i rady. Cytuj GPZ500S->XJ550->GSX600F->ZZR1100->GSF600N Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolas Opublikowano 29 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2006 Ja też w przystępnej cenie polecałbym Lazer Vertigo. Ja mam Lazer Vertigo Dragon. Jest fajne malowanie w macie. Kask ma podbródek, nosek jedyne czego mu brakuje to antyfog ale kupiłem sobie za 50zł folie i moge sobie dmuchać, chuchać nic się nie dzieje. Tutaj masz pokazany cały kask obrót o 360stopni. http://www.motosprzet.pl/index.php?m=Main&...ent&id_ass=1272 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Młoda Opublikowano 29 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2006 Od 28 kwietnia osobiscie mam LAzera LZ6 Bullet za 325 zł na Małeckiego w Motosprzęcie u mnie w Poznaniu, na samym początku wiadomo ciasno wchodzi, ale to jest norma, jakie są w nim problemy to takie, że szybka jak ja otwieram to mi skrzypi o plastik ale pewno dlatego, że nie wyrobiona, bo z każdym otawrciem i zamknieciem jest cichsze :bigrazz: Troche chuczy w nim to fakt, ale od czego sa stopery do uszu? :biggrin: , i paruje, ale ogólnie sprawdza sie bardzo dobrze. Pozdrawiam Młoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolas Opublikowano 29 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2006 A ja dalej będe bronił Lazer Vertigo. W tej klasie cenowej to jest jeden z lepszych kasków na rynku.Chociaż młoda też ma racje. A gdybyś chciał LZ6 to gadaj z Motosprzętem na Małeckiego w Poznaniu www.motosprzet.pl i targuj się to kupisz go za 299 z możliwością wymiany i masz pewnośc że kask jest nowy nieużywany i jest orginalny. A na allegro można się czasem przjechać :/ Wiem to z doświadczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Młoda Opublikowano 29 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2006 (edytowane) A ja dalej będe bronił Lazer Vertigo. W tej klasie cenowej to jest jeden z lepszych kasków na rynku.Chociaż młoda też ma racje. A gdybyś chciał LZ6 to gadaj z Motosprzętem na Małeckiego w Poznaniu www.motosprzet.pl i targuj się to kupisz go za 299 z możliwością wymiany i masz pewnośc że kask jest nowy nieużywany i jest orginalny. A na allegro można się czasem przjechać :/ Wiem to z doświadczenia.to prawda, że mozna sie potargować w sklepie na Małeckiego obsługa jest bardzo milutka, chociaż powiem tak, że dojść tam do tego sklepu dla laika, który nie mieszka w P-ń jest trudno, bo to jest w kamienicy, gwarancja jest na rok i obejmuję uszkodzenia mechaniczne, mozna kupic na paragon lub na fakturę :buttrock: Pozdrawiam Młoda Ps zapomniałam dodac, że nie ważne jakie jest malowanie w koncu garnek ma sie na głowie i nie bedzie sie przeglądac, co 5 sekund w lusterkach zeby podziwiać, kask spełnia pare ważnych funkcji, o których raczej nie musze mowić :buttrock: Edytowane 29 Maja 2006 przez Młoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolas Opublikowano 30 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2006 Dla mnie malowanie też się liczy. Przecież nie kupie sobie różowego kasku :buttrock: gwarancja jest na rok i obejmuję uszkodzenia mechaniczneRaczej nigdzie nie dostaniesz gwarancji na uszkodzenia mechaniczne. Gwarancja jest na Ukryte wady konstrukcyjne, fabryczne itp a nie na uszkodzenia mechaniczne. Myśle że gdybym j*b** baranka z drzewem to nie oddadzą mi kasy za kask-a to jest właśnie uszkodzenie mechaniczne :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafauM Opublikowano 30 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2006 Mam Lazera Vertigo i jest taki se.- Paruje calkiem nieźle- Jest głośny- wentylacja kiepska, jeśli nie liczyć silnego strumienia powietrza walącego po oczach + cena 350 zł+ wygląd: czarny matowy Za jakiś czas będę go wymienial na coś innego i zastanawiam się nad szczękowcem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GeLu3 Opublikowano 30 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2006 Też mam Vertigo i to co w nim najlepsze to wygląd, bo co do reszty to jak wyżej (no mnie jeszcze uwiera pasek :buttrock: ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek89 Opublikowano 30 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2006 bolas gdzie mozna taką folie dostać??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolas Opublikowano 30 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2006 Zależy od czego chcesz.Ja zawsze bore taką jaka jest do kasków Airoh albo z Motosprzętu albo z Uhma-Bike. Cena ta sama więc jak jestem w domu a potrzebuje to do Motosprzętu na Małeckiego [email protected] a jak jestem bliżej wawy to Uhma-Bike w Piasecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi