Skocz do zawartości

Posiadacze Drag Starów łączcie się

Unek
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Poza tym ........... to rzezba w miekim materiale :)

Ani to mocy nie da ani niczego innego.

Jak motor zle chodzi to wystarczy tylko gazniki wyregulowac i juz a tak to wydawanie kasy na zbedne dodatki.

Temat wilekrotnie poruszany i nawet Adam M. sie wypowiadal ze to szkoda zachodu dla zadnego efektu

ISRA: 27062
SREU: 614

Witam,

Zostałem szczęśliwym posiadaczem używanego bagażnika (tylnego) do Drag Stara Classica. Jest to oryginalny produkt Yamahy

Niestety nie mam możliwości podejrzenia u nikogo sposobu w jaki się go montuje od strony siedzenia pasażera, tzn, czy uchwyt bagażnika jest montowany bezpośrednio na błotniku, a powyżej są montowane tuleje dystansowe od siedzenia, czy uchwyt bagażnika jest montowany nad tulejami. Z moich spostrzeżeń wynika że w drugim przypadku bagażnik może nie być stabilny, natomiast w pierwszym, taki sposób mocowania, grozi porysowaniem błotnika.

Posiadaczy bagażników proszę o radę. Z góry dziękuję.

Pozdrawiam.

Witam,

Zostałem szczęśliwym posiadaczem używanego bagażnika (tylnego) do Drag Stara Classica. Jest to oryginalny produkt Yamahy

Niestety nie mam możliwości podejrzenia u nikogo sposobu w jaki się go montuje od strony siedzenia pasażera, tzn, czy uchwyt bagażnika jest montowany bezpośrednio na błotniku, a powyżej są montowane tuleje dystansowe od siedzenia, czy uchwyt bagażnika jest montowany nad tulejami. Z moich spostrzeżeń wynika że w drugim przypadku bagażnik może nie być stabilny, natomiast w pierwszym, taki sposób mocowania, grozi porysowaniem błotnika.

Pozdrawiam.

Ja mam podłożoną podkładkę filcową pod mocowanie bagażnika na to idzie mocowanie siedzenia , podkładka i nakrętka - to wszystko

Witam,

Pozdrawiam.

Witam

W moim Dragu mam oryginalny bagażnik i z tego co widzę jest on położony na błotnik bez żadnych tulejek. dopiero na niego przychodzi mocowanie siodełka z jakimiś tulejkami.

Te połączenie jest tak mocne że bagażnik nie ma prawa ruszyć się ani o jeden mm, dlatego nic mi się n ie rysuje. Jednak jeśli masz obawy to po prostu wytnij sobie z dętki uszczelkę o kształcie mocowania bagażnika i podłóż pomiędzy obie części i po sprawie.

Jeśli zamocujesz go na tulejkach , czyli odsadzisz go od błotnika to napewno nie będzie aż taki stabilny. ale unikniesz styku obu części.

Ja nie montowałem tego bagażnika. Jak kupiłem to już był w taki właśnie sposób zamontowany i nic nie będę zmieniał , bo nie widzę potrzeby.

Pozdr. Porter.

czy w DS 1100 CLASSIC oryginalne risery trzymajace kierownice są mocowane do półki za pomocą

śruby M12 ? wczoraj sprawdziłem jakim kluczem trzeba odkręcić nakrętkę od spodu i o dziwo była to 19-stka !!! czyli wg. tabel powinna tam byc sruba M14

generalnie nic nie rozumiem ...

pozdrawiam

Edytowane przez piotrpuzicki

Witam

W moim Dragu mam oryginalny bagażnik i z tego co widzę jest on położony na błotnik bez żadnych tulejek. dopiero na niego przychodzi mocowanie siodełka z jakimiś tulejkami.

Te połączenie jest tak mocne że bagażnik nie ma prawa ruszyć się ani o jeden mm, dlatego nic mi się n ie rysuje. Jednak jeśli masz obawy to po prostu wytnij sobie z dętki uszczelkę o kształcie mocowania bagażnika i podłóż pomiędzy obie części i po sprawie.

Jeśli zamocujesz go na tulejkach , czyli odsadzisz go od błotnika to napewno nie będzie aż taki stabilny. ale unikniesz styku obu części.

Ja nie montowałem tego bagażnika. Jak kupiłem to już był w taki właśnie sposób zamontowany i nic nie będę zmieniał , bo nie widzę potrzeby.

Pozdr. Porter.

U mnie jest oryginalna taka "uszczelka" właśnie, zabezpieczająca lakierowany błotnik przed tarciem baażnika czy innego czegoś. Fakt faktem że w stanie jest już marnym i prawdopodobnie z jakiejś gumy wytnę coś co ją zastąpi.

pzdr

kjujik

Od urodzenia skazany na sukces, a jesli teza o zaostrzaniu sie walki klasowej w miare postepu socjalizmu jest prawdziwa,
to w przyszlosci takze na wiezienie. :bigrazz:

Witam, jestem jeszcze mlodym ujeżdzaczem Draga wiec siegam po podpowiedz starszych i bardziej doswiadczonych Drag Starowców.

A mianowicie w moim Dragu podczas gwałtownego i szybkiego przyspieszania zaczyna mi drżeć pod tylkem tak jakby łańcuch (którego nie ma) i był za luźny ...!!! Czy tak to już jest czy w to w moim jest cos nie tak...!!!

Może dlatego ze jest nowy??

Pozdrawiam marian00

Bracia !

Założyłem techniczny temat w częsci Mechanika tego Forum.

Dotyczy Draga, ale dla czystości tematów (mechaniczne do mechanicznych) właśnie tam.

http://forum.motocyklistow.pl/index.php?sh...7entry1220937

Dotyczy problemu z pompą paliwową a właściwie ze sterowaniem nią.

Aha ! Przy okazji odkryłem , że Drag ma filtr paliwa!!! Manual nie wspomina o nim i o jego wymianie ani słowa. Pewnie w załozeni ma być na całe życie (motoru, nie Motonity).

Prośba : kliknijcie z łaski swojej na podany wyżej temat związany z pompą !

Pomocy bo nie jeżdżę !

A odpowiadając koledze powyżej, wg mojej wiedzy łańcuch jest i przenosi moment z wału na skrzynię. Osłania go duża blacha po lewej stonie. Przy lekko źle dobranym bieg i dużum odkręceniu manetki , hałasuje.

Pozdrawiam

Juliusz

A mianowicie w moim Dragu podczas gwałtownego i szybkiego przyspieszania zaczyna mi drżeć pod tylkem tak jakby łańcuch (którego nie ma) i był za luźny ...!!! Czy tak to już jest czy w to w moim jest cos nie tak...!!!

U mnie, przy takich objawach, okazało się że jest walnięte łożysko w skrzyni biegów :banghead:

Przy większych prędkościach też zaczynało drżeć :wink:

Pita

A odpowiadając koledze powyżej, wg mojej wiedzy łańcuch jest i przenosi moment z wału na skrzynię. Osłania go duża blacha po lewej stonie. Przy lekko źle dobranym bieg i dużum odkręceniu manetki , hałasuje.

Pozdrawiam

Juliusz

Miałem na myśli łańcuch napędowy... Ale dzieki...

W poniadzialek umówie sie na przeglad to wszystko sie wyjaśni.....

Pozdrawiam marian00

:P Witajcie chciałem Wam zakomunikować że od piatku nas przybyło , kolega zakupił Drag Stara 1100 sprowadzonego ze stanów maszyna igła 2003 rok .

I z tym rokiem mam pytanko czy jest możliwe że w 2003 roku w czerwcu produkowano model z 2004.

Oclony został jako 2003 i z tego roku prawdopodobnie jest rama sprzedający podał rok 2004 i taki chyba występuje w numerze motocykla . Może ktoścoświe na ten temat :D

W stanach to jest możliwe. U nas liczy się data produkcji, w USA tzw model year. W przypadku DS'a kolegi jest to zapewne maszyna wyprodukowana w 2003, ale wg standardów modelu 2004. W tym okresie była zmiana wydechu, tak więc ma to znaczenie n.p. przy kupnie nowych rurek.