morel Opublikowano 4 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2006 no ja bym taki pewien nie był. Może dozownik ma sam w sobie pewien ogranicznik i tak czy siak jak silnik chodzi to on podaje olej. Ale jeśli do tej pory moto jeździło bez tej linki co pisałeś wcześniej i nie kapał olej to "michałek" ma racje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qciu Opublikowano 4 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2006 Przez dozownik olej jest zawsze podawany. W DT w ilości od 0,2 ccmdo 0,3ccm na 200 obrotów wału korbowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V12 Opublikowano 4 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2006 (edytowane) Wtrące sie do tematu w moim suzuki RG 80 chyba by za bardzo podkręcony dozownik na lince bo mi brał dużo oleju kopciła jak się manetke gazu podkęciłó na max to dozownik swoim ogranicznikem tak ją zatrzymywał że przepustnica w gazniku się nie otwierała się cała a dozownk podawał na max a więc zrobiłem tak że ustawiłem że jeśli przepustnica otwiera sie na max to dozownik też max podaje Dobrze zrobiłem?????? na wolnych podaje olej bo patrzyłem i teraz nawet mniej kopci lepszy wygar a temp. silnika w normie to chyba ma smarowanie?????????P.S na jakiej zasadzie działa dozownik w skuterach (suzuki AP 50) bo tam żadna linka nie dochodzi do dozownika???????POZDR Edytowane 4 Czerwca 2006 przez V12 Cytuj RG 80>>GPZ 500>>CBR 600 F3>>CBR 900RR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kali00 Opublikowano 4 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2006 Ja bym wyj***ł ten dozownik.U działa a i tak go nie będzie już niedługo , jak moto złożone będzie.Też mam DT80. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak Opublikowano 5 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2006 ja w dt 125 miałem dozownik tak ustawiony, że przy wolnych obrotach silnika prawie dotykał ogranicznika (luz chyba 3-4 mm) i było ok, mało kopcił i nie zacierał sie ja bym do dt zastosował jednak mieszanke 1:45, oczywiscie jakis dobry olej a nie mixol !! dowiedz sie, na jakim jezdził poprzedni własciciel Cytuj SPRZEDAM CZĘŚĆI HONDA XR XL NX 600 650, kontakt 600031499 lub [email protected] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi