szopen Opublikowano 23 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2006 Temat moze byl, jesli tak przpraszam z gory i prosze nie rzezac i nie dawac glowpich postow Wiec obilo mi sie o ucho tam i gdzies ze pare ludzi wsadza se do aprili 80-125 tlumiki od 600-tek ?Jak i czy to mozliwe? Co trzeba przerobic? Jak to wyglada? bede wdzieczny za pomoc :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thefex Opublikowano 23 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2006 nie kombinuj z takimi tlumikami.. wstawianie tlumika z 4T do 2T niczego dobrego nie przyniesie, a na pewno obnizy moc i moze spowodowac nawet zatarcie silnika..tlumik do 2T musi byc odpowiednio skonstruowany do charakterystyki silnika, by wytwarzal pewne podcisnienie, ktore wysysaloby spaliny oraz by stawial on pewien opor, by mieszanka za szybko nie wylatywala (by nie zatrzec tloka) -> jezeli sie myle to mnie poprawcie chyba ze ta twoja aprilia (nie podales modelu) to 4T, to juz inna bajka... Cytuj KTM LC4 400 SC '95Honda CB 1100 Bol D'or '83DKW KM 200 '35www.bikepics,com/members/thefex/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bubu Goryl Opublikowano 23 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2006 samą końcowke mozesz dowolnie zmieniac , lecz dyfuzor (ta gruba rura) musi zostac !!! ona jest najwazniejsza, ja wlasnie bede zmieniał tłumik ;) pozatym http://www.allegro.pl/item102544540_aprili..._70_futura.html :D Cytuj www.jem-zdrowo.com.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szopen Opublikowano 24 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2006 no tylko koncowke bo tamto raczej nie bedzie pasowac !!! czyli koncowke mozna?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieczny student Opublikowano 24 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2006 Po co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szopen Opublikowano 24 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2006 by zmienic dzwiek ? tego pierdzenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieczny student Opublikowano 24 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2006 Jestem ciekaw czy ci się uda. Masz możliwość nagrać i umiecić nagranie (link) na forum? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KrzyChules Opublikowano 24 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2006 wg mnie pierdzenie nie ustanie lecz lekko sie zmniejszy ps jak masz juz nagrywac to nagraj przed i po zabiegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieczny student Opublikowano 24 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2006 jak masz juz nagrywac to nagraj przed i po zabiegu Nie inaczej B) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melon19 Opublikowano 24 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2006 pierdzenia nie uda ci się zniwelować, jest to jeden z częściej przewijających się tematów na forach motocyklo-skuterowych i jedynym wyjściem na zmiane dźwięku jest zmiana moto na 4T a samą końcówke możesz wymienić choć da to tylko wizualny efekt, dźwięk może nieznacznie się zmieni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi