kratIjUK Opublikowano 21 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2006 Ja kupiłem charta z papierami za 250zł ze zwaloną elektryką, bez modułu elektrycznego zapłon (od komara założony), ale na chodzie i teraz wymieniłem linki, hamulce, robie teraz elektryke (czekam na iskrownik az przyjdzie bo kupiłem na allegro, poprzedni nie dawał mocy). Jak juz skończe elektr. to bedzie cacy. :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markos Opublikowano 21 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2006 |No to tanio, bo ja za swojego dałem 1200, a to był szrot i wszystko powymieniałem, no ale mi chodziło oto, żeby niebył szpachtlowany i nie miał żadnych wgnicen, bo silnik,to sobie sam naprawie, a szpachtel na zbiorniku to dupna sprawa. :D A ile dałes za ten modół do charta??? one dosć drogie są nie??? tzn. nie wiem jak używane, ale wiem, że kiedyś pytałem o nowe i mi zaśpiewa\ł taką cene, ze szok.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kratIjUK Opublikowano 21 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2006 (edytowane) Hehe. Nie kupowałem tego modułu bo poprzedni właściciel mówił że 3 razy wymieniał ale i tak to sie czesto psuje. Teraz kupiłem iskrownik od komarka, bo bez tego modułu chartowski nie pójdzie. Moduł kosztuje ok.50-80zł różnie to bywa ale w każdym razie sie nie opłaca. Edytowane 21 Maja 2006 przez kratIjUK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markos Opublikowano 21 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2006 Tak, iskrownik od komara, porównaj iskre komara, do iskry w charcie.... różnica jest ogromna, w komarze, to tą iskre ledwo widać, a w charcie jes taka zarąbista, ja Ci radze, żeby jednak kupić to od charta, mi ten modół sie nie zepsuł ani razu... nie ma z tym żadnego problemu, albo gościu Ci coś nawkręcał, albo jakieś zwarcie w instalacji było, czy coś, że to sie psuło.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kratIjUK Opublikowano 21 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2006 Jak kupiłem to miał wsadzony od komara i palił normalnie chodził itd. Tylko światła nie działały i doszedłem do wniosku (przy pomocy taty-mechanika :D) że trzeba wymienić ten iskrownik bo w ogóle na światła prądu nie dawał. W komarku iskrownik ma moc 20W a w charcie 25W więc zastraszająca różnica to nie jest...Jak nie bedzie chodzić to kupie ten moduł i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michałek1992 Opublikowano 21 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2006 Dzieki za podpowiedzi.Doszedłem do wniosku z moim tata ze pojade i obejze dokładnie tego simka a jak cos to go wezme. mam czerwoną i czarną farbe to sie go pomaluje a tą reszte to u mnie w miejscowosci jest tani sklepik z czesciami do tych sprzetow . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kratIjUK Opublikowano 21 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2006 dobra decyzja:D życze ci żeby motorek był taki jak chcesz :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzemyk90 Opublikowano 21 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2006 |No to tanio, bo ja za swojego dałem 1200, a to był szrot gdzie tu 1200 za charta... ;) za 1500 juz japonie by sie dorawalo w dobrym stanie i jakby nie patrzal byloby to lepsze od charta :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kratIjUK Opublikowano 21 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2006 zgadzam sie z tym...ale jakby ten chart w jeszcze idealnym stanie był to moznaby sie zastanawiać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michałek1992 Opublikowano 21 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2006 A słuchajcie mam jescze jedno pytanko.Czy jak chciałbym kupic do tego simaka błotnik to chce kupic ten taki crossowy i czy wystarczy sam błotnik czy jeszcze jakies uchwyty musze kupic .I jeszcze chce zminic tłymik na enduro to wystarczy samo kolanko kupic?????????????? I jeszcze czy simson ma stacyjke (ozcywiscie s 51 ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kratIjUK Opublikowano 21 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2006 zależy jaki dokładnie blotnik chcesz kupić :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michałek1992 Opublikowano 21 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2006 błotnik od simka enduro:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzemyk90 Opublikowano 21 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2006 jezeli to orginalnie s 51 to musisz kupic mocowanie przedniego blotnika od s 51 enduro, chyba ze trzode wiejska odwalisz i zamocujesz to na drutach, albo na sznurkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kratIjUK Opublikowano 21 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2006 a co do stacyjki: chodzi ci o włączanie zapłonu czy rozrusznik?napisz dokładniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michałek1992 Opublikowano 21 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2006 Chodzi mi o włączanie zapłonu, bo zawsze jak znajde zdjecia to nigdy niemoge sie doszukac stacyjki.Myslałem ze jest tak jak w sr 50 na głuwnej konsoli ale te s 51 nawet niemaja takiej konsoli tylko licznik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi