Skocz do zawartości

POMOCY!!!!!!!

Michałek1992
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Ja kupiłem charta z papierami za 250zł ze zwaloną elektryką, bez modułu elektrycznego zapłon (od komara założony), ale na chodzie i teraz wymieniłem linki, hamulce, robie teraz elektryke (czekam na iskrownik az przyjdzie bo kupiłem na allegro, poprzedni nie dawał mocy). Jak juz skończe elektr. to bedzie cacy. :D

|No to tanio, bo ja za swojego dałem 1200, a to był szrot i wszystko powymieniałem, no ale mi chodziło oto, żeby niebył szpachtlowany i nie miał żadnych wgnicen, bo silnik,to sobie sam naprawie, a szpachtel na zbiorniku to dupna sprawa. :D A ile dałes za ten modół do charta??? one dosć drogie są nie??? tzn. nie wiem jak używane, ale wiem, że kiedyś pytałem o nowe i mi zaśpiewa\ł taką cene, ze szok..

Hehe. Nie kupowałem tego modułu bo poprzedni właściciel mówił że 3 razy wymieniał ale i tak to sie czesto psuje. Teraz kupiłem iskrownik od komarka, bo bez tego modułu chartowski nie pójdzie. Moduł kosztuje ok.50-80zł różnie to bywa ale w każdym razie sie nie opłaca.

Edytowane przez kratIjUK

Tak, iskrownik od komara, porównaj iskre komara, do iskry w charcie.... różnica jest ogromna, w komarze, to tą iskre ledwo widać, a w charcie jes taka zarąbista, ja Ci radze, żeby jednak kupić to od charta, mi ten modół sie nie zepsuł ani razu... nie ma z tym żadnego problemu, albo gościu Ci coś nawkręcał, albo jakieś zwarcie w instalacji było, czy coś, że to sie psuło....

Jak kupiłem to miał wsadzony od komara i palił normalnie chodził itd. Tylko światła nie działały i doszedłem do wniosku (przy pomocy taty-mechanika :D) że trzeba wymienić ten iskrownik bo w ogóle na światła prądu nie dawał. W komarku iskrownik ma moc 20W a w charcie 25W więc zastraszająca różnica to nie jest...Jak nie bedzie chodzić to kupie ten moduł i tyle.

Dzieki za podpowiedzi.Doszedłem do wniosku z moim tata ze pojade i obejze dokładnie tego simka a jak cos to go wezme. mam czerwoną i czarną farbe to sie go pomaluje a tą reszte to u mnie w miejscowosci jest tani sklepik z czesciami do tych sprzetow .

A słuchajcie mam jescze jedno pytanko.Czy jak chciałbym kupic do tego simaka błotnik to chce kupic ten taki crossowy i czy wystarczy sam błotnik czy jeszcze jakies uchwyty musze kupic .I jeszcze chce zminic tłymik na enduro to wystarczy samo kolanko kupic??????????????

I jeszcze czy simson ma stacyjke (ozcywiscie s 51 )