Piotrek89 Opublikowano 14 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2006 iskra jest?iskry nie ma?co jest nie tak??po podłączeniu bezpośrednio do akumlatora to samo......cewka czy magneto do wymiany??dodam,ze magneto miało na sobie troche oleju bo poszedł mi simering na wale.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 14 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2006 wkrec zaplon i magneto i przeczysc zobacz czy wszystkie kabelki dobrze sie trzymaja wyczysc wszystkie wtyki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość japko Opublikowano 14 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2006 wkrec zaplon i magneto i przeczysc zobacz czy wszystkie kabelki dobrze sie trzymaja wyczysc wszystkie wtyki jezeli nie pomoze to jeszcze spróboj na innych swiecach, i obadaj dokładnie przewody od instalacji zapłonowej czy nie sa gdzies przetarte, załamane itp oraz jak masz mozliwosc popraw wszytskie miejsca lutowania przy cewkach w magnecie, pozniej jeszcze najwyzej popatrzyc czy stacyjka jest ok i wtedy dopiero podejrzewac cewke wn czy cewke nn.Jest to raczej napweno jakis szczegól :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zysio Opublikowano 14 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2006 ;ub moze fajka ale najlepiej przeczysc wszytsko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gudaj Opublikowano 14 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2006 Mogą to być też łozysko na wale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bubu Goryl Opublikowano 14 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2006 Miałem prawie identyczny problem w simsonie i poszła cewka ;) Cytuj www.jem-zdrowo.com.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek89 Opublikowano 15 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2006 Mogą to być też łozysko na wale A co ma z tym wspólnego łożysko na wale??...bo ja nie mam pojęcia..;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gudaj Opublikowano 15 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2006 Łożysko na wale może mieć luzy i w ten sposób może się zmieniać odległość między całym iskrownikiem, a kołem magnesowym. I w ten sposób, kiedy odległość jest prawidłowa iskra jest, a kiedy nie jej nie ma. Miałem tak w simku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek89 Opublikowano 15 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2006 acha...ok,bede patrzył;) dzięki wielkie wszystkim za odp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bienias99 Opublikowano 15 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2006 ja mialem cos podobnego i mialem lekko przetarty kabel nawet nie bylo widac a przebicie gdzies bylo ... ;) wiec posprawdzaj dokladni wsztystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi