mierzwa2 Opublikowano 12 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2006 Dziś pojeździłem trochę na sprzęcie ładne szerokie drogi... pogoda itp ale na zakretach zaczęło mnie dziwnie nosić,jakby falował ale shimmy? niby skąd jak mam amor skrętu!! Może ciśnienie w oponach? bo juz sam nie wiem... i to tylko na pewnej wysokości jak go kładłem niżej było ok (tak mi się wydaje) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolek Opublikowano 13 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2006 przyczyn może być dużo...te najbanalniejsze to "kwadratowa" opona z tyłu lub/i nieprawidłowe ciśnienie w kołach... no ale można wymieniac , łożyska wkołach, w wachaczu,złe nieosiowe ustawienie koła tylnego , opona lipna itd itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mierzwa2 Opublikowano 13 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2006 No dobra a jak ty wchodzisz w zakręt to moto jest stabilne? nie czujesz że "faluje"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 14 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2006 faluje tyl czy przod ????? ja mialem kiedys 2 przyczyny falowania tylu gowniana opona i rozchlebotany tylny amortyzator Cytuj Moto Psycho Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IG x] Opublikowano 14 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2006 Sprawdź ciśnienie. Jeśli to nie pomoze. Z ktorego roku masz oponę?? I jaki stan bieżnika?? Mi jak moto falowalo to po wymianie opny wszystko bylo ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bern Opublikowano 14 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2006 Mogą być też wyrobione łożyska wahacza i wtedy będzie podobne wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
01kriters Opublikowano 14 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2006 Możesz mieć też złe ustawienia przedniego zawieszenia (zbyt miękko), warto też byłoby wymienić olej w lagach i przy okazji sprawdzić czy wszystko jest ok... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fxrider Opublikowano 14 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2006 Mi motocykl falował gdy zaczęło siadać łożysko w tylnym kole,gdy objawy były jeszcze delikatne nie mogłem dojść co się dzieje,zobacz w jakim stanie są te łożyska. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi