bodek_o Opublikowano 19 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2006 (edytowane) Ja miałem rok temu taki przypadek. Jechałem katowicką do W-wa, w sobotę. (samochodem)Droga prawie pusta, maj, pogoda wyśmienita. Trafili mnie jak miałem jakieś 140km. Zatrzymałem się. Podszedł jeden z nich, zaprosił mnie abym obejrzał pomiar. Co miałem robić, poszedłem. Facet bierze suszarkę do ręki i mówi...- Wiesiek... znowu k***a się rozłączył !!! A do mnie. - Ma Pan szczęście, nie będzie mandatu. Okazało się że mieli jakiś problem z elektryką, i suszarka po wykonaniu pomiaru wyłączyła się. Edytowane 19 Maja 2006 przez bodek_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajc Opublikowano 20 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2006 Skoro na MP w Poznaniu na prostej startowej pomiar predkosci zawodnikow dokonywany jest przez policjanta z radarem, to na drodze chyba tez nie powinni miec z tym wiekszych problemow. Tym bardziej ze na torze predkosci sa "dosc znaczace " :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wadera56 Opublikowano 13 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2006 Policja nie ma problemów ze złapaniem motocykla na suszarkę ( Ręczny Miernik Predkosci - RMP ) , tylko że , im się z reguły nie chce . Czasem dla zaspokojenia ciekawosci zmierzą jak szybko frunie motonita i finał.Nie ma problemów technicznych z pomiarem;. Można złapać nawet rowerzystę. Nie bedę podawał szczegółów , bo zajmie to z 5 stron.Kiedy używałem RMP to różne rzeczy sie działy z wynikiem , ale sprawna suszarka pokaze z dokładnoscia do 2 km/h.Uwierzcie mi na słowo , bo robiłem to dobrych kilka lat. A kto nie chce wierzyć mnie , to moze uwierzy jak dostanie to " na papierze ". Pozdro. Ps.Płytkę CD trzeba trzymac w zębach , albo ściskać pośladkami - efekt murowany - mandatu nie bedzie ... Bo czubków ukarac nie wolno , he he he . Stary Sieżant mówi prawdę - ja też to wiem. A tak na marginesie - pozdrawiam Bluee z IFP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi