Skocz do zawartości

RADAR

Rekomendowane odpowiedzi

Ja miałem rok temu taki przypadek.

Jechałem katowicką do W-wa, w sobotę. (samochodem)

Droga prawie pusta, maj, pogoda wyśmienita.

Trafili mnie jak miałem jakieś 140km. Zatrzymałem się. Podszedł jeden z nich, zaprosił mnie abym obejrzał pomiar. Co miałem robić, poszedłem.

Facet bierze suszarkę do ręki i mówi...

- Wiesiek... znowu k***a się rozłączył !!!

A do mnie.

- Ma Pan szczęście, nie będzie mandatu.

Okazało się że mieli jakiś problem z elektryką, i suszarka po wykonaniu pomiaru wyłączyła się.

Edytowane przez bodek_o

Skoro na MP w Poznaniu na prostej startowej pomiar predkosci zawodnikow dokonywany jest przez policjanta z radarem, to na drodze chyba tez nie powinni miec z tym wiekszych problemow. Tym bardziej ze na torze predkosci sa "dosc znaczace " :D

• 4 tygodnie później...

Policja nie ma problemów ze złapaniem motocykla na suszarkę ( Ręczny Miernik Predkosci - RMP ) , tylko że , im się z reguły nie chce . Czasem dla zaspokojenia ciekawosci zmierzą jak szybko frunie motonita i finał.

Nie ma problemów technicznych z pomiarem;. Można złapać nawet rowerzystę. Nie bedę podawał szczegółów , bo zajmie to z 5 stron.

Kiedy używałem RMP to różne rzeczy sie działy z wynikiem , ale sprawna suszarka pokaze z dokładnoscia do 2 km/h.

Uwierzcie mi na słowo , bo robiłem to dobrych kilka lat. A kto nie chce wierzyć mnie , to moze uwierzy jak dostanie to " na papierze ".

Pozdro.

Ps.Płytkę CD trzeba trzymac w zębach , albo ściskać pośladkami - efekt murowany - mandatu nie bedzie ... Bo czubków ukarac nie wolno , he he he .

Stary Sieżant mówi prawdę - ja też to wiem. A tak na marginesie - pozdrawiam Bluee z IFP