kozlowm4 Opublikowano 7 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2006 Kawasaki ZR 7S 2001 Jestem jak na razie kompletnym laikiem w dziedzinie mechaniki motocyklowej. Pytanie brzmi: tylnie koło w moim moto na piaście ma luzy, a dokładnie jeśli przytrzymam zębatkę tylniego koła i poruszam samym kołem to obraca się jakieś 0,5 cm. Pewnie i tak nikt nie zrozumie o co mi biega wiec jak cos to wytłumaczę jaśniej w miarę możliwości. Acha pytanie. Czy to normalne? Cisza??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczepan Opublikowano 7 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2006 odpowiadając na skróty zębatka wraz z zabierakiem (elementem do którego jest przykręcona)połączone są z kołem na zasadzie sprzęgła kłowego,niewielki luz jest tu jak najbardziej na miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 7 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2006 jezeli przekrecasz zebatke o te 05,cm bardzo latwo i slychac glosne uderzenia przy koncach tego luzu to cos jest nie tak :icon_exclaim: Cytuj Moto Psycho Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 7 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2006 A czy nie ma tam czasem amortyzatora gumowego lagodzacego uderzenia przechodzace ze skrzyni via lancuch przy naglych zmianach szybkosci i biegow ?Luzy w tym miejscu nie powinny wystepowac, a jesli sa to swiadczy to o zuzyciu gum tego amora - trzeba je wymienic. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kozlowm4 Opublikowano 8 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2006 odpowiadając na skróty zębatka wraz z zabierakiem (elementem do którego jest przykręcona)połączone są z kołem na zasadzie sprzęgła kłowego,niewielki luz jest tu jak najbardziej na miejscu. Czyli taki mały skok jest na sprzęgle kłowym... oki żadnego trzasku nie słychać po prostu troszkę się koło obraca. Rozumiem ze tak powinno być. Dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kozlowm4 Opublikowano 9 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2006 Czyli Tyle na ten Temat??oki THX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roobsoon Opublikowano 24 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2008 jak powinny byc wlożone w tylna piaste gumowe amortyzatory (jest jakaś zasada?) i jak powinna byc wlożona w nie tylna zebatka ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi