japan000 Opublikowano 6 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2006 Witam! Całkiem niedawno kupiłem sobie honde NS-1 Montesa (75 ccm). Mam mały problem, jest to mój drugi motorek, pierwszym był romet chart a więc o "pseudo ścigałkach" zabardzo nic nie wiem. Może mi ktoś powiedzieć czemu nie moge polecieć nią więcej niz 80 km/h ? Podejrzeweam że blokad w tym motorku nie ma żadnych...na 5-tym biegu jest około 6 tys obrotów i więcej nie chce podskoczyc a 6-tego biegu w ogóle nie wrzucam bo bym chyba prędkość stracił :D Dodam jeszcze że motorek posiada 30 tys. przebiegu.dziękuje i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markos Opublikowano 7 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2006 JA mysle, że jednak są blokady. :D A jak ich naprawde nie ma, to gorsza sprawa. :D a na postoju normalnie wykreca wiecej obrotów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 7 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2006 6tys obrotow na 5 biegu i juz 80km\h ??hmm jak dla mnie troche za wiele;] Scaignij magneto i przestaw stojan zaplonu do konca w prawa strone :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magneto Opublikowano 7 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2006 ns1 nigdzie ni ebyla blokowana, przeciez to motorek na tor... pierwsze promo- jak z przyspieszeniem?drugie- jaka swiecatrzecie- czy byl jakos czyszczony uklad paliwowy itp?czwarte- jak z rozruchem zimnego i cieplego silnika jakie obroty kreci na jalowym? pzdr:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubertmtx Opublikowano 7 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2006 ns1 nigdzie ni ebyla blokowana, przeciez to motorek na tor... Ja sie z tym nie zgodze na ebayu można znaleźć wiele ns-1 które jadą 80km\h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeRRoRystA Opublikowano 7 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2006 200 niech lata wystarczy te 80km/h jak kochasz dwa kółka, a jak kochasz prędkość to zacznij czytać książki o myśliwcach :icon_exclaim: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bubu Goryl Opublikowano 7 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2006 jak ma 80 na 5 przy 6 tys obr to moze zebatki na predkosc ktos założył :icon_exclaim: Cytuj www.jem-zdrowo.com.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
necko Opublikowano 8 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2006 Ja mialem NS1 jechala 120km/h, byla z Niemiec, miala sportowy dyfuzor i tlumik. Oczywiscie juz przy ok. 100km/h wibracje mozno dawaly sie we znaki. Nie wiem czy NS1 mialy blokade na cdi badz jakies kryzy w gazniku ale profilaktycznie radzilbym wybebeszyc dyfuzor i przelotowke zalozyc- to zawsze SPORO pomaga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hbr Opublikowano 28 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2006 NS1 byly blokowane na koncowce wydechu i module. Przynajmniej moja tak jest zdlawiona. DiboS60:6tys obrotow na 5 biegu i juz 80km\h ??hmm jak dla mnie troche za wiele;] Moja na 5 biegu idzie pod 100km/h ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sirkain Opublikowano 30 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2006 zdemontowaną masz tarcze dławiącą? W niektórych jest seryjnie montowana dla klasyfikacji jako skuter... Sprytniejszemu mechanikowi zajmie to ze 30 min. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japan000 Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2006 tarcza dławiąca...sorki za moje noobizzztyczne pytanie, ale gdzie to się znajduje ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi