afish Opublikowano 4 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2006 Moje pytanie moze wydawac sie dosc dziwne ale sprzeczam sie ze znajomymi jak to jest ... dlatego postanowiłem zapytac na forum !!Kazdy chyba miał stycznosc z motocyklami typu np. MZ ETZ 250/251 moje pytanie brzmi : Jak sie mają "scigacze" o pojemnosci 125 do własnie np takiego motorq jak MZ 250 sprzeczamy sie które mniej palą które mają lepsze przyspieszenie do 100 i wiekszy v-maxZa pomoc w rozwikładniu zagadki wielkie dzieki .......ewentualnie miło będzie jak dacie przykład motoru co mało pali w miare tani i v-max koło 100 ma bo tez sie zastanawiam z kumplami czy takie moto by nie było lepsielsze do miasta :icon_mrgreen: POZDRAWAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qóba Opublikowano 4 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2006 Dosc mało pali NSR 125, ma vmax ok 140-160 i przysp od 0 - 6,7 albo 8 sekund :icon_mrgreen: Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bubu Goryl Opublikowano 4 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2006 Honda CBR 125 pali ok 3-4 l na 100 i ma v-max ok.100-120km/h Aprilia AF1/RS/GS 125 pali ok 6-9 l i v-max ma 150-180km/h Cagiva mito 125 pali jak aprilie i jedzie max ok 180km/h Cytuj www.jem-zdrowo.com.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwyex Opublikowano 5 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2006 (edytowane) I w tym temacie chyba moge się coś wypowiedzieć i myślę że pomorze Ci to w wyborze :icon_mrgreen: Mam Honde CBR 125R i pali naprawde znakomicie ! Przy jeździe w mieście spokojnie do 80 pali 2-2.5L ! Na trasie spali ok. 3L (przy prędkościach 120 - 130) Podkreślam v-max tego motocykla to 135km/h więc jak na taka pojemnośc 4-suwa to jest według mnie bardzo dobry wynik. Jeśli chodzi o spalanie to żadne 125-tki nie mogą się równać z CBR, następną sprawą jest już klank 4-suwa, a nie jakieś bzzzzz NSR, mito, RS czy jeszcze czegoś innego. Edytowane 5 Maja 2006 przez siwyex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
necko Opublikowano 5 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2006 (edytowane) No dzwiek i spalanie to inna sprawa a przyspieszenie inna (wiadomo ze 2T zamiata). Ja mam TZR 125 spalanie przy docieraniu (max 5000 obr/min) ok 4-5l i mi sie wydaje ze to duzo.A co do motoru ktory malo pali i w miare tani to czterosuwowych "scigow" 125 nie ma oprocz cbr, chyba ze sie myle, no a spalanie w dwusuwowych jest jakie jest (ale za to sa tansze) wiec afish musisz sam wybrac.. PS Siwyex to twoja Cebra stoi na allegro? Edytowane 5 Maja 2006 przez necko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bubu Goryl Opublikowano 5 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2006 I w tym temacie chyba moge się coś wypowiedzieć i myślę że pomorze Ci to w wyborze :buttrock: Mam Honde CBR 125R i pali naprawde znakomicie ! Przy jeździe w mieście spokojnie do 80 pali 2-2.5L ! Na trasie spali ok. 3L (przy prędkościach 120 - 130) Podkreślam v-max tego motocykla to 135km/h więc jak na taka pojemnośc 4-suwa to jest według mnie bardzo dobry wynik. Jeśli chodzi o spalanie to żadne 125-tki nie mogą się równać z CBR, następną sprawą jest już klank 4-suwa, a nie jakieś bzzzzz NSR, mito, RS czy jeszcze czegoś innego. Dobra CBR moze i ma fajny dzwiek , ale w ile ma 100 km/h ? Aprilia na niskich pierdzi ale na wysokich juz pierdzenia nie ma ,setke robi w 6-7s i v-max ma 170km/h , fakt faktem ze pali wiecej alu juz taki urok dwusuwowych silnik z dużą mocą :icon_mrgreen: Cytuj www.jem-zdrowo.com.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
afish Opublikowano 5 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2006 hmmm a jaki motocykl byscie polecali co spalanie miesci sie spokojnie w 5 l a najlepiej w 3-4 :icon_mrgreen: oczywiscie czterotakt.. teraz pojemnosc nie wazna .. ps rozumiem ze do poprzedniego pytania wszystkie scigacze 125 sa szybsze niz mz 250 .. :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
necko Opublikowano 5 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2006 byloby latwiej gdybys sprecyzowal co lubisz, temat jest zalozony w sport/naked/turystyk/turystyczne enduro wiec rozumiem ze cos tych typow ale napisz co dokladniej. Chyba ze jedynym kryterium jakim sie kierujesz jest spalanie (i dlatego poczatkowo pytales o 125ccm). No i napisz jakim budzetem dysponujesz bo to takze wazne. rozumiem ze ma to byc pierwsze moto tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marian Opublikowano 5 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2006 hmmm a jaki motocykl byscie polecali co spalanie miesci sie spokojnie w 5 l a najlepiej w 3-4 :icon_twisted: oczywiscie czterotakt.. teraz pojemnosc nie wazna .. XJ 600 ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwyex Opublikowano 5 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2006 Tak moja CBR stoi na allegro i jest link w giełdzie do ogłoszenia jeśli ktoś byłby chętny. Co do innej pojemności która dosyć mało pali to może GS 500 :icon_twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lesnik. Opublikowano 5 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2006 A jak wyglądają koszta utrzymania 125 w 2-suwie? Czy remonty są częste? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bubu Goryl Opublikowano 5 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2006 tłok co 15-20 tys.km. cena tłoka od 150-500zł w zaleznosci od producenta , korba chyba co 2 tłoki.....+olej do paliwa Cytuj www.jem-zdrowo.com.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domel Opublikowano 5 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2006 XJ 600 ;)Noo takie spalanie na XJ to chyba lubisz jeżdzić 80km/h :icon_twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emil1005 Opublikowano 5 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2006 Dobra CBR moze i ma fajny dzwiek , ale w ile ma 100 km/h ? Hahaha, cbr 125 ma fajny dzwięk :icon_twisted: jak jakiś skuter 4 sówowy np quest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek PbS Opublikowano 5 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2006 Kazdy poleca swoje wiec ja polece Ci Honde Varadero 125. Silnik w ukladzie V , fakt nie jest to typowy plastik , ale jakis zarys czegos sportowego jest :icon_twisted: - odsylam do moich fotosow w linku. Moto duze , malo pali , vmax 120km/h , co do spalania -3-4l na 100km. Piekny dzwiek 4t i na dodatek Vałki- miod malina ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi