Szmek Opublikowano 3 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2006 siemka mam następujacy problem z amortyzatorami przednimi są zbyt miekkie sadze ze to jestwina oleju bodz sprezyny i mam co do wymiany pytania?Niewiem moze sie myle) 0. Czy to jest przyczyna spręzyny i oleju ??1. jaki olej wlewa sie do amorów (jak duzo go trzeba wlać) .2. Spreżyny mniej więcej ile kosztuja i czy śa łatwo dostępne (szukalem na stronach kilku sklepów wysykowych i nie mieli spręzyn na sprzedaż)3. Na co musze wuważan przy rozkrecaniu amortyzatorów4. Czy musze kupywac jaki uszczelniacze? P.S. mam simsona s51 rocznik 88 (moze ta informacja jest doczegos potrzebna) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
na koło Opublikowano 3 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2006 Mój kolega kupował nowe sprężyny i rozciągał je.Kup twardy olej powymieniaj simeringi i bedzie git. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzemyk90 Opublikowano 3 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2006 Tylko pamietaj o tym ze jak bedziesz wymienial sprezyny to wymien obie a nie tylko jedna, bo one jedna z druga wpolpracuja no inie dobrze jest jak jedna jest nowa a druga jest stara... no co do oleju to mozesz tu kombinowac, im gestrzy olej tych zawieszenie twardsze, im rzadszy tym mieksze. NIe wiem ile trza dokladnie oleju wlac, ale w ksiazce jezdze motorowerem simson jest tam napisane. Simmeringi musisz wymienic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 3 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2006 ja leje zawsze na maxa az zaleje te dolne kielichy i mam twarde amorki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herflik Opublikowano 3 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2006 czeee Ile razy mozna o tym samym ? ;) W przypadku simsonka olej nie ma nic do twardosci zawiechy !!! Tlumienie jest na zasadzie tarcia pomiedzy lagą a golenią i tyle , a olej to tylko poduszka hydraulicznma przeciw dobiciu w skrajnym polozeniu .Chyba ze zrobisz tak jak kolega powyzej , tzn zalejesz sporo wiecej niz przewidzial konstruktor .. ale na 99% olej bedzie gdzies wylazil bo bedzie go poprostu za duzo !Sprawa sprezyn .. po wymianie na nowe przod powinien byc twardszy , bo podejrzewam ze te sprezyny ktore masz teraz zwyczajnie "siadły" . pozdrawiam herflik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi