erde Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2003 mam yamahę rd 80 i nie bardzo mogę ją dopalić. założyłem jej nowy zawroek iglicowy w gaźniku i nową świecę ale to nic nie daje. kiedy ją dopalam, strzela z rury i nie chce palić. postanowiłem wlać paliwo bezpośrednio do cylindra, co rzeczywiście pomogło, gdyż "baba" odrazu odpaliła. więc to raczej win gaźnika. nie wiem co robić pomocy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pipcyk Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Bez urazy. Bobrze to wszystko poskładałeś? Z tego co napisałeś wynika że silnik po prostu nie dostaje paliwa. Sprawdź wszystko jeszcze raz. Może się pływak zawiesza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erde Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2003 co do poprawnego poskładania gaziorka nie mam wątpliości. raczej dostaje paliwo, bo strzela w rurę i świeca jest mokra po jakimś czasie. trudno bede musiał coś wykombinować.nie urażam się tak szybko!pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pipcyk Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Jaki to na zapłon; ? Konwencjonalny mechaniczny z przerywaczem , czy elektroniczny?Sprawdź może przewód wysokiego napięcia, cewkę. P.S. A na starej świecy też nie chodziło ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erde Opublikowano 5 Maja 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2003 zapłon jest na magnecie, ale przy cewce jest jakieś coś, nie mam pojecia do czego. wczoraj na niej jeżdziłem półg godziny, a jak chciałem odpalić za 2 godziny stania to nie chciała za nic odpalić!czy ma tu moż znaczenie skład mieszanki paliwowo powietrznej?cholera:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi