lukas 78 Opublikowano 2 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2006 Witam Ciąg dalszy udoskonalania swojego sprzęcikaProblem dotyczy czaszy owiewki i podstawy licznika(ten plastik z zegarami)zarówno na postoju jak i w trakcie jazdy patrząc na ramiona kierownicy i ramę to odległość między nimi jest równa ale już zegary i czasza owiewki jest lekko wyższa z prawej strony i jakby lekko przesunięta w lewo.Wiem ,że koleś od którego ją mam leżał i składał sam te plastiki i nie zrobił tego najlepiej :bigrazz: Pytanie czy jest jakaś regulacja wysokości czaszy owiewki ?Zegary z tego co patrzyłem to siedzą na takim metalowym uchwycie i pewnie trzeba będzie go wyśrodkować poprzez użycie tężyzny fizycznej :icon_mrgreen: Zastanawiam się nad pomalowaniem na mat całej konsoli zegarów przy okazji tego rozbieranka.Czy szkła zegarów i całe zegary dadzą się wyciągnąć z tego plastiku bez problemu? a może jest jakiś haczykPozdrawiam i z góry dzięki :cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyVFR Opublikowano 2 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2006 zegary jak i czasza siedza na stelazu. zdemontuj i oblukaj stelaz. jakikolwiek slad rdzy na spawie swiadczy o jego naruszeniu, czyli, ze stelaz krzywy. zegary jak sie rozbiera to ramka schodzi razem z szklami. samych szkiel nie wyluskiwalem, wiec nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ FZS600 Opublikowano 2 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2006 młody vfr ma racje z tym stelażem.miałem tak u siebie pozdro :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shoovfr750 Opublikowano 2 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2006 dzisiaj demontowałem cały przód bo mam ten sam problem, moto leżało i stelaż jest lekko krzywy, rdzy nie zauważyłem natomiast regulacji nie ma, przynajmniej u mnie. Jedyne rozwiązanie to rozwiązanie siłowe prostowania stelaża, tak mi się wydaje. Mimo wszystko ja go nie zastosowałem :icon_mrgreen: . Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MYCIOR Opublikowano 2 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2006 ciezko jest tak na zero wyprostować stelaż pod zegary.Regulacji zadnej nie ma.Jest śruba na stelazu i tyle.To ze coś jest krzywe lub sa nierówne odstepy po jednej i po drugiej stronie moto,albo tez coś sie nie schodzi idealnie - to wszystko jest winą stelaża który jest poprostu krzywy. PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas 78 Opublikowano 3 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2006 Dzięki ,jednak będę próbował to wyprostować bo strasznie brzydko wyglądapogorszyć chyba nie pogorszę a może się uda ładnie to naciągnąć dam znać o sukcesach :flesje: A przy okazji to mam inny problem - coś mi zaczęło stukać w silniku, nie ma reguły czy zimny czy ciepły czasami stuka a czasami nie -taki metaliczy dosyć głośny stuk tylko na wolnych obrotachpo wciśnięciu sprzęgła czasami w ogóle cichnie a czasami cichnie tylko trochę Moto ma 50 tyś km na zagarze i tyle raczej ma silnik jak do tej pory nie wziął ani grama oleju i pracuje równo - wykluczam stuki układu korbowego coś wcześniej czytałem na temat kosza sprzęgłowego ale nie wiem o co chodzi za bardzomoże ktoś przerabiał u siebie bo mnie to wkurzapozdr ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcincbr600 Opublikowano 3 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2006 Wyprostowanie stelarza nie jest takie proste. Stelarz jest spawany niby z cienkich rurek ale po pospawaniu tworzy przestrzenną konstrukcję i jak się zaczyna giąć to w jednym miejscu się prostuje a w drugim krzywi. Przerabialiśmy to z Młodym VFR prostując stelarz w mojej CBR. Jedna osoba siedziała na moto a druga (tzn ja) za pomocą 2 rur o długości okoła 1-1,5 metra prostowałem stelarz. Nam się udało ale nie było łatwo. Choć po fakcie zauważyłem że zegary troche krzywo stoją ale nie robię tego aby nie pogorszyć. Ale próbuj może się uda. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi