lukas 78 Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Witam Niedogrzewa mi moto - temp ledwo wychodzi poza białe pole tylko w mieście trochę rośnie poza tym w ogóle wolno się rozgrzewa-ile roboty i jak się zabrać do wymiany termostatu ?-jaki koszt termostatu i gdzie go kupić- w necie ?pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebeq Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Witaj ,w 750 nie ma dużo roboty bo trzeba dwie śrubki odkręcic,wiec u Ciebie raczej podobnie , termostat lepiej kup w larssonie lub w klasie w obu przypadkach wysyłka pocztą bez problemu.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyVFR Opublikowano 1 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2006 a skad wiesz, czy czujnik nie walniety?? termostat masz po prawej stronie moto - zdejmij bak i prawa owiewke. wymontuj i oblukaj. w termostacie tez jest czujnik temp. :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas 78 Opublikowano 1 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2006 a skad wiesz, czy czujnik nie walniety?? termostat masz po prawej stronie moto - zdejmij bak i prawa owiewke. wymontuj i oblukaj. w termostacie tez jest czujnik temp. :icon_razz: wnioskuję z tego ,że jak jeżdżę po mieście to wskazówka stoi na pół skali a jak wylecę w traskę to zaraz spada ledwo nad białe pole-chyba dobrze wydumałem ,że wina termostatu ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyVFR Opublikowano 2 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2006 sluchaj u mnie w trasie tez jest nad biale pole, tak 1/4 skali wskazuje. przy okolo 1/2-3/4 skali wlacza sie wentylator. moze masz wszystko dobrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas 78 Opublikowano 2 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2006 sluchaj u mnie w trasie tez jest nad biale pole, tak 1/4 skali wskazuje. przy okolo 1/2-3/4 skali wlacza sie wentylator. moze masz wszystko dobrze? no to mam tak samo ale i tak myślę ,że to wina termostatu , bo temperaturka powinna być stała i bez takich skoków :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyVFR Opublikowano 2 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2006 no to mam tak samo ale i tak myślę ,że to wina termostatu , bo temperaturka powinna być stała i bez takich skoków bedzie "bardziej" stala, gdy sie ociepli. poczekaj troche. w zeszlym sezonie jak jezdzilem w listopadzie +2C, to mialem 1/3 skali na miescie. jak wylecialem na trase, to spadalo do c!!! nie pomagalo zakrywanie chlodnicy, bo zimne powietrz i tak trafi na silnik bezposrednio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiki Opublikowano 2 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2006 na forum uzytkówników vfr wyczytałem że VFR-ki bardzo długo sie nagrzewają i ciezko za tą temp jest ogólnie :icon_mrgreen:. Moze ten typ tak ma :bigrazz: Cytuj http://bikepics.com/members/kiki21/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas 78 Opublikowano 2 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2006 bedzie "bardziej" stala, gdy sie ociepli. poczekaj troche. w zeszlym sezonie jak jezdzilem w listopadzie +2C, to mialem 1/3 skali na miescie. jak wylecialem na trase, to spadalo do c!!! nie pomagalo zakrywanie chlodnicy, bo zimne powietrz i tak trafi na silnik bezposrednio. może MłodyVFR masz rację , to nie auto że temperatura zależy tylko od termostatu - przecież tu też jest chłodniczka oleju a i przez silnik dużo temperaturki ucieka , gdy zimno poczekam-zobaczę jeszcze mam parę innych rzeczy do poprawek a ,że jestem pedantyczny to lista jest długa :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi