mariuszyzfr1 Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Witajcie! Od pewnego czasu moja RS 50 nie chce zapalić. Zaczęło się od tego, że po kilku mroźnych nocach w zimie przestała zapalać a w końcu w ogóle nic nie reagowała po naciśnięciu rozrusznika. Wymieniłem akumulator, rozrusznik także działa bo jak to mówi mój kolega "pstryka". Więc w czym może być problem jeżeli to ani rozrusznik ani akumulator? Może poprostu jakiś kabelek nie styka i dlatego nie chce odpalić. ozdrawiam i dziękuje za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magneto Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2006 probowales odpalic go na pych albo na kopajke chociaz? na moje oko to jest wina świecy zaplonowej... przeczyscic nalezy, choc raczej na 100% nadaje sie ona jedynie do wymiany. pozostale mozliwosci to syf w gazniku badz brak paliwa w ukladzie. ja jednak obstawiam na swiece. pzdr:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikipizmak Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2006 fajnie że rs 50 ma kopajke :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magneto Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2006 fajnie że rs 50 ma kopajke :-) aaa... racja, racja... czasem mi sie myslenie wylacza...:) pzdr:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszyzfr1 Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Hehe RS nie ma kopajki :) Ale na pycha to tak odpalałem go tylko sprzęgło musi być coś rozregulowane bo coś nie chce normalnie ruszać ale to już mniejszy problem. Czyli doradzacie wyczyścić świece tak? Dziękuje za odpowiedzi pozdrawiam Mario Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magneto Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2006 czyli na pych odpala normalnie? osobiscie po zimie wolalbym ta swiece wymienic. czesto zdarza sie ze po ostrzejszym mrozie swieca odmawia posluszenstwa lub daje nie taka jak powinna iskre. swieca NGK bedzie kosztowac jakies 10-15 zl co nie jest az takim majatkiem, a zawsze masz troche wieksza pewnosc. pzdr:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emil1005 Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Witajcie! Od pewnego czasu moja RS 50 nie chce zapalić. Zaczęło się od tego, że po kilku mroźnych nocach w zimie przestała zapalać a w końcu w ogóle nic nie reagowała po naciśnięciu rozrusznika. Wymieniłem akumulator, rozrusznik także działa bo jak to mówi mój kolega "pstryka". Więc w czym może być problem jeżeli to ani rozrusznik ani akumulator? Może poprostu jakiś kabelek nie styka i dlatego nie chce odpalić. ozdrawiam i dziękuje za odpowiedzi. Czyli przekaźnik działa tylko rozrusznik nie kręci??Może szczotki są do wymiany.A świecę zmień na nową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszyzfr1 Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2006 A jaki jest koszt takich szczotek? I czy te szczotki mogą powodować, że motocykl nie chce zapalić? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emil1005 Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Ale w ogóle rozrusznik kręci czy nie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszyzfr1 Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Jak naciskam na rozrusznik to słychać tylko "pstryk" i nic więcej a akumulator wymieniłem 2 dni temu bo w starym była zła gęstość elektrolitu i w ogóle był zepsuty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emil1005 Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2006 To sprawdź szczotki na rozruszniku. Najlepiej zanies do jakiegoś elektryka to ci to zrobi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszyzfr1 Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2006 (edytowane) Na początek kupie nową świece a jak dalej nie będzie działać to zrobie, jak mówisz. Pozdrawiam i dziękuje wszystkim za odpowiedzi. Do usłyszenia Edytowane 30 Kwietnia 2006 przez mariuszyzfr1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stachu Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Dołoncze sie do tematu bo mam taki sam problem .Nie wiece gdzie moge kupic szczotki rozrusznika do rs 125 ?? prosze o odpowiedz . z góry dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z3US Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Jak naciskam na rozrusznik to słychać tylko "pstryk" i nic więcej a akumulator wymieniłem 2 dni temu bo w starym była zła gęstość elektrolitu i w ogóle był zepsutyTo chyba oczywiste że rozrusznik zrąbany. Niekręciłeś w zimie przypadkiem długo rozrusznikiem ? Mógł sie spalić ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emil1005 Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Dołoncze sie do tematu bo mam taki sam problem .Nie wiece gdzie moge kupic szczotki rozrusznika do rs 125 ?? prosze o odpowiedz . z góry dziekuje Zapytaj się tego gościa: gg 2187206, Andrzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi