Piotrek_eM Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2006 W moim bandicie 400 '92 jestem zmuszony zmienić świeczki po wpadce z chińskimi OKO, które dosłownie stopiły się po paru kilometrach (chciałem zaoszczędzić :/ ).No i tu moje pytanie, producent pisze o CR9EK, 8 i 7. Standardowe to 8, dziewiątki to zimne a siódemki gorące. Zakładam że jak chinole się wyjarały to potrzebuję czegoś co znosi wysokie temperatury, czy więc mam wybrac 7 czy 9 bo nie wiem czy dobrze rozumiem te nazwy. Druga sprawa to że gorące siódemki są trudniej dostępne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayer Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Jesli producent zaleca CR8EK jako standard to takie zastosuj.Na pewno sie nie stopia :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ural_zgora Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Swieca goraca (o niskiej wartosci cieplnej) ma dluzszy izolator i gorzej odprowadza cieplo przez co moga topic sie elektrody. Swieca zimna ma krotki izolator ( wysoka wartosc cieplna) i szybko odprowadza cieplo na korpus. Tak wiec pozostaje Ci zalozyc 8 badz 9. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_eM Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Dzięki ural, właśnie o taką konkretną odpowiedź mi chodziło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrusgsx Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Na 99% Suzuki podaje następujące zastosowanie świec: - 7 do spokojnej jazdy na niskich obrotach oraz do chłodniejszego klimatu - 8 do normalnej jazdy - 9 do ostrej jazdy, gorący klimat itp A tak na marginesie to zamiast NGK może warto spróbować Denso? :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_eM Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Denso są kilka złotych droższe, ale NGK nie raz niestety dały już dupy, po lekkim zalaniu robią się zawodne, więc chyba wysupłam te dodatkowe grosze. Za CR9EK można wrzucić U27ETR, zobaczymy jak sie na nich śmiga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGR Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2006 No właśnie niby światowa firma itp itd a często słychać że dostają przebicia i trzeba uważac zwlaszcza przy pierwszym odpalaniu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi